Autor Wątek: Jakie kable gitarowe  (Przeczytany 43245 razy)

Offline Olcha

• Gaduła
Odp: Jakie kable gitarowe
« 01 Gru, 2013, 00:59:09 »
Ja powiem tak :)

Używałem przez pół swojego gitarowego życia "no namów", bespeco, proeli die hard gold / silver, road pro.
 I muszę powiedzieć że są to na prawdę wytrzymałe kable szczególnie proel, bo nie rozjebał mi się ani jeden i leżą w szafie do dziś. Zawsze mówiłem że są super.

Aż do czasu gdzie obcowałem z kablami klotza, sommera czy monstera.

Na prawdę po długich, bardzo długich testach i porównaniach w większym gronie niż ja sam ;D
 Wszyscy jednogłośnie stwierdzali że między sommerami i klotzami np. różnica jest ale drobna, kwestia preferencji i temat nie wart spuszczania się. Choć zależy kto i jak podejdzie do tematu:
 Bo np. spirit był bardzo przeźroczysty i czytelny ze sporą ilością basu. XXL za to lepiej podbijał środek pasma. Klotz ac 110 był bardzo równy, a Titanum mocny w każdym paśmie. Monster był natomiast dość "ciemny" i mi osobieście do gustu nie przypadł (mowa o monster rock).
Ale tak jak napisałem to niuanse.

Jednak między klotzem, sommerami i monsterami a między jakim kolwiek proelem czy bespeco różnica jest już według mnie diametralna i przez bardzo długi czas jak się okazało kable były piętą achillesową braku mocy w moim zestawie! FUCK

"lepsze" kable przenoszą szeroko i dynamicznie, wszystko jest czystsze i czytelniejsze. takie "powerfull" ;D
Najbardziej rozczarowany byłem proelem bo przez niego zestaw grał jakby ktoś mu obciął jaja.
 Sprawdzane to było wszystko przez nas skrzętnie na wykresach itd.

Warto kombinować z kabelkami serio.. bo u mnie wyglądało to właśnie tak jakby ktoś obciął połowę "mocy" podłączając takiego proela zaraz po klotzu np.
Spoiler