Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711546 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To przedstaw kogoś godnego, kogoś  na kogo oddam głos i go nie zmarnuję. Na dzisiaj niestety nie widzę.
Faktycznie nasz kochany kraj niezależnie od opcji politycznej a wlasciwie nasi rządzący, nie zrobili nic pro ludzkiego, pro rozwój firmy. Prowadze dzialalność od 98r i przez ten czas to jest nieustająca walka. Nie odczułem ani razu aby jakaś reforma tak naprawde dała cokolwiek. Nie mówię tutaj o tych poczatkach transformacji bo to były chyba jedyne konkretne posunięcia. Cały czas traktują nas jako potencjalnych złodziei zreszta potwierdził to J.Kaczyński twierdząc ze większośc prywatnych przedsiebiorstw to pomioty postkomuny czy jakoś tak generalnie nic co by napawało mnie optymizmem. Znajoma która w wirze przycmentarnych zawirowań nie wystawiła paragonu na 2 zł za znicz dostała 1000 zł kary. Na dzisiaj widzę jak nasi prawodawcy wymyslaja na nas coraz to nowe kary. W zeszłym roku płaciłem kare za nieregularne płacenie podatku. W tym roku było to juz "nowy podatek ' o nowym symbolu no a mandat karny to osobna sprawa. Także wychodzi ze odsetki zapłacone zostały daw razy od sumy która była z zaliczek i od kwoty właściwej i wszystko w imieniu prawa. Poszedłem do zusu by dogadać sie o spłate zaległej kwoty w ratach, pomine fakt czego ode mnie oczekiwali ale najlepsze us;yszałem od "przemiłej" pani która to stwierdziła: chciało sie firmy to trzeba sie liczyć z konsekwencjami, nikt mi nie kazał... no OK nikt mi nie kazał.
Kilkanaście lat temu taki narodowościowiec patriota stwierdził był gdy wrzucono znajomej niejako za plecami w ksiegi wieczyste kilka mln zł  długu, tak tak wiem, nie wolno, niemożliwe a jednak, problem był ogromny i ten ze pan ustawodawca stwierdził był : skarb państwa ponad wszystko . Cała sprawa była totalnie bezprawnym aktem ale nikt z waznych w tamtym czasie ( solidarność) nie miał odwagi podjąc decyzji. Tymczasem w malutkiej Holandii kolega prowadzacy dzialnośc pyta mnie niedawno: Jarek co to jest kurwa zaległość w ZUS ? jakim prawem ? Jeśli mam kłopoty finansowe i udowodnie to przedstawiając ksiegi , Państwo - miasto dopłaca brakujące finanse. Tam trzeba naprawde chcieć mieć takie długi. Rece i nogi sie uginają jak takie coś słyszę. Jednak cały czas bede powtarzał to nie ze Polska jako twór bezosobowy, to my, to czesto my sami sobie tak robimy. dzisiaj słuchając radia usłyszałem znamienne zdanie : Polacy za granicą jezdzą jak aniołki a gdy Policja interweniuje stoja jak kazano "ruki na szwy " i milczeć, u nas przeradzają sie w mistrzów kierownicy i dyskutantów. Powiedzcie mi dlaczego ? dlaczego gówniarz stojący w kolejce po znicz dojebał za dwa zlote 1k i na prośby stwierdzał tylko ze nie dyskutuj bo dojebie więcej. Nie musiał tego robić, ma na takie coś widełki.. .  Dlaczego za wszystko są kary a kara kare pogania. Ani ten ani poprzedni rzad nic z tym nie zrobili.  Ale fakt to my ich wybieramy, tylko ostatnio np moje wybory nie są "ZA" ale niestety "PRZECIWKO" . Jak dla mnie nie ma nikogo, PO bezjajeczni kolesie, PIS jak dla mnie szkoda słow. Jeszcze chwila i ja kapitalista zagłosuje na lewice która tak a propos jest bardziej kapitalistyczna niz aktualna prawica.  :facepalm: