Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711656 razy)

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Ale moje partiotyczne/narodowe ideę widzą w drugim człowieka. Ja nie widzę w sąsiedzie maszyny czy kogoś, z kogo można za pomocą podaktów wycisnąć ostatnie krople tej radości. System jest jaki jest. Zakorzenił się i jak ktoś powiedział: pewne pokolenie musi odejść aby nastąpiły zmiany. Smutna prawda.
A w urzędach i itp. pracują w dużej mierze niekompetentni ludzie - ale jest to norma dla Polski. Zagadnieniem zajmują się debile, speców się spycha na bok i powoduje, że uciekają z kraju. Bo po co, nie?
Tworzą ustawę w Polsce o seryjnych zabójcach.. w każdym razie będzie o tym traktowało. Kolejne gówno. Polskie prawodastwo jest crapem (pewnie zaraz Mad wpadnie :D ) ale taka prawda - prawo tworzą debile, granatem oderwani od pługa. Zaściankowe świnie które dopchały się do kortyta. Polityk to dla mnie funkcja z jakieś pasji, potrzeby zmieniania rzeczywistości tak jak było to w starożytności. W Polsce masz polityka jako zawód tzw. dorobku. Wyda na kampanię, dostanie się ale odbije sobie szybciutko siedząc na stołku.
Siedzą i się kłócą o przysłowiowe kredki. Jedna ekipa odejdzie i powiedzmy w ciągu swoich rządów wyda tam z 10 ustaw które były dobrymi ruchami. Przyjdzie kolejna i "NIE! <jebut> nie ma chuja, niszczymy ich dorobek bo to ICH, poprzedników czyli złe! Kij z tym, że wypuścili dobre prawo - rozwalamy i cofamy się wstecz bo musi być NASZE!" i głośny aplauz dla barana od owiec.
Prawa jest jedna - narody Słowian nie mogą dostać zbyt dużo demokracji, potrzeba jedna jakieś silnej łapy która ukierunkuje. Tak po prostu mamy, nic nie poradzisz.

I co mi przyjdzie z tego, że kocham ten kraj i chciałbym zmienić ale mentalności nie zmienię. Napisałem wyżej o pokoleniu. Co? Wybiję ich i zakopie, bo blokują reformy? Boli młodego człowieka to co się dzieje, zniechęca się do polityki, a wielu chciało by coś zmienić. Problemem jest beton partyjny, skosknienie pokoleń ktore skutecznie blokuje wszelkie inicjatywy.
« Ostatnia zmiana: 02 Lis, 2013, 17:02:08 wysłana przez Gveir »
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy