Autor Wątek: Poradnik językowy Polaka na emigracji - za chlebem i nowymi gitarami  (Przeczytany 1631 razy)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Gizimi7, filmy dużo mi pomogły w ogarnięciu angielskiego. Tylko to odbyło sie bardzo naturalnie. Po prostu ten świat już zawladnięty jest angielskim. Filmy, muzyka, gry, eee, sevenstring.org. Wszystko po angielsku :) Z innymi językami już jest troszkę bardziej pod górkę. Myślę nad poszukaniem jakiś niemieckich seriali. Trochę ich było <pokazuje wikipedia> :)

Davq, polecam Rosetta Stone - French. Jak masz pieniądze to kup, jak nie to zawsze jest opcja.... wiesz jaka.

J.w napisałem uczę się z tego niemieckiego. Program bardzo przejrzysty i w wersji "uczę się w domu" może pomóc. Wcześniej testowałem też supermemo i w pewnym momencie nie nadążyłem z programem. Za szybko, a mózg mam tak ustawiony, że ciężko mi wrócić do powtórek. Rosseta sama narzuca powtórki i jest ich na tyle dużo, że idzie ogarnąć. Na początku nawet za dużo tych powtórek. Ale to chyba jedyna sensowna droga.

Powtarzać, powtarzać, zapomnieć a później jak dobrze pójdzie zapamiętać na stałe ;)
007