Witam,
Panowie bo niedługo będę w ciemnej dupie z salką no i mam konkretne pytania i prośbę !
1. Większość wie że katuję Bugerkę paczkę i nagrywanie/reampowanie żywego wzmaka już jakiś czas - niestety warunki lokalowe się zmienią i zapewne będę musiał pozbyć się wszystkich gratów - stąd też narodził się pomysł przejścia ponownie na cyfrę ale jak ma być cyfra to coś dobrego stąd też AXE FX !
2. Axe chciałbym wykorzystać tylko w 2 celach ! Wbijanie gitar i "reamping" żadnych koncertów żadnego przewożenia końcówek kolumn itd...
Moje pytania i prośba.
1. Czy da się w prosty sposób na AXE reampować gitarki ? muszę wychodziź z axe na reampboxa i wracać na interfejs ?
2. Czy jest szansa że podeślę ślady DI gitar parę różnych i ktoś mi to przepuści przez AXE ? dodatkowo zapodam te same ślady DI zreampowane na mojej Bugerce, chciałbym mieć 100 % pewność że warto ! Wiem że AXE to dobry/drogi sprzęt ale wolę sam pomacać wsadzić te ślady w miks i obadać 
3. Czy różnice w brzmieniu pomiędzy modelami FX Standard/Ultra FX II są odczuwalne ?
4. Myślę nad Kemperem również - wersja rackowa (mniej miejsca zajmuje hehe),
1. nie potrzebujesz, ale zmniejszysz w ten sposób szumy;
2.
3. są, ale na moje ucho niewielkie (o ile to nie przez różnice presetów zwyczajnie);
4. jeśli nie stać Cię na Axe II, który będzie najłatwiejszy do reampowania to zdecydowanie brałbym Kempera. Szybko idzie ukręcić konkret i przyjemniejszy ma panel frontowy (z feelem prawdziwego wzmaka), a do tego imo surowe brzmienia brzmią konkretniej niż z Axe. Stałem przed takim samym wyborem jak Ty, dokładnie z tych samych powodów i do tych samych celów szukałem sobie "stacji cyfrowej". Axe Ultra przerobiłem najpierw, ale wyzbyłem się w imię Kempera i nie żałuję (a po drodzę IIjkę testowałem)