Autor Wątek: "Coś" do grania na słuchawkach  (Przeczytany 14954 razy)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Drugi kanał mi nie jest potrzebny, gram głównie na przesterze, a jak coś to wyłączam dopałkę i ściszam gitarę i mam clean [...]
więc nie potrzebuje jakiegoś mega zajebistego brzmienia, bo się nim może "nacieszyć" na próbach i koncertach.
[...]
Ja zaś na chwilę obecną nie gram w żadnym zespole na gitarze, jedynie na basie i ten właśnie zespół absorbuje mnie tak mocno, że nie zapowiada się na to, abym miał gdzieś indziej (lub zamiast) grać na elektryku. W związku z czym potrzebuje czegoś, co będzie mnie cieszyło w domu dobrym brzmieniem. [...]

Chce po prostu być maksymalnie usatysfakcjonowany z brzmienia, z drugiej strony rozwiązania typu fractal nie interesują mnie, gdyż chcę czegoś prostego i intuicyjnego w obsłudze, a nie pół roku się grzebać we wszystkich parametrach, aby mieć konkretne, realistyczne brzmienie. Dla mnie jedynie parametry jakimi chce się bawić to te na przednim panelu wzmaka ;-)

Okej to sie poprawie i odniose sie do tego co napisales:

Brzmienie na domowe warunki ukrecisz bardzo dobre. Mozesz, nawet kiedy bedziesz mogl sobie glosno pograc w domu podlaczyc zestaw glosnikowy od kompa (najlepiej taki 2.1 z subwooferem) do wyjscia sluchawkowego. Poza tym w ampkicie krecisz tylko na parametrach pieca, czytaj: masz suwaki tylko od tego co masz na przednim panelu dostepne w realnym sprzecie, dodajesz sobie efekty i tyle ile pokretel ma efekt tyle masz parametrow zmiennych, wybierasz sobie paczke z listy, wybierasz mikrofon, pozycja on albo off axis i wsio. Generalnie korygowanie brzmienia to jakies 5-10 pacnięć/przesunięć palcem po ekranie, nie dłubie się tak bardzo jak we fractalu:)

do tego metronom, nagrywanie sciezek ktore potem mozesz sobie eksportowac zefektowane lub czyste jako DI, na potrzeby materialu demo te DI w zupelnosci wystarcza. Zawsze mozesz sciezki reampowac wielokrotnie. Mozesz grac do sciezek ktore sobie wrzucisz albo do utworow ktore masz na ajfonie. Jedyne czego jeszcze nie wyczailem to nagrywanie bezposrednio do kompa z tego na windowsie.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||