Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182186 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Odp: Android
« Odpowiedź #400 30 Lip, 2013, 20:04:07 »
Trochę necrobump, ale co tam... Nexusy są przekozackie, ale moim zdaniem mogliby je wykonać z trochę lepszych materiałów. Może i bebechy ma jak wiele czołowych smartfonów, ale ja przynajmniej miałem uczucie, jakby był "tańszy"/mniej trwały/delikatniejszy od takiego SGSa/HTC/iZłoma/czegokolwiek tej klasy

Wracając do dyskusji tablet vs. smartfon - jestem zwolennikiem "tablet do multimediów, telefon od dzwonienia" - wolę by mój telefon działał długo na baterii i żeby nie wyczerpywało jej używanie multimediów. Bardzo dobry telefon "niedotykowy" można mieć w tej chwili za jakieś dwie stówki...
Multimedia dużo lepiej się przegląda na dużym ekranie tabletu. Gazety, filmy, książki, komiksy, gry, przeglądanie internetu - moim zdaniem pod każdym względem wygrywa ze smartfonem nie licząc gabarytów, często też aparatu fotograficznego oraz oczywiście masy. Wiele stron internetowych przegląda się niewygodnie na małym ekranie telefonu - czy to mikroskopijne literki, czy też męczarnia z przewijaniem tekstu...