Ale tak nie musi wyglądać rynek, przynajmniej nie w takim stopniu, (gdyż chooie zawsze będą) a takie podejście z pobłażaniem i przymrużeniem oka jest niemym przyzwoleniem na takową działalność i taka postawa faktycznie niczego nie zmieni. A ja osobiście nie chcę się godzić na coś takiego.
Na temat podrobek wszystko bylo powiedziane i w poprzednim temacie a nawet w tym a dwoch gosci nagle pisze ze rozwiazaniem jest kupowanie tanich gitar. Np Schecterow, ktore tez juz sa podrabiane.
Glowy wam sie miejscami pozamienialy, ze tak powiem bo nie chce mi sie doslownie.
Jak najbardziej trzeba to napiętnować i zgłaszać gdzie się da, ale pierdoleniem jest właśnie żalenie się, że tak nie powinno być, że człowiek ma kasę na zakup, a musi jeszcze sprawdzać co kupuje. To oczywiste, że tak nie powinno być. Ale niestety tak jest i co pan zrobisz?! Dlatego jak coś nas interesuje to powinno się zdobyć wiedzę i sprawdzać towar, a jak jest podejrzany to nie kupować i zgłaszać. Z której strony to jest pobłażanie i przymykanie oka?! Jakoś się nie zrozumieliśmy chyba, bo jakie jest inne rozwiązanie? Spuścić wpierdol chińczykom? Czy walką z takim procederem jest ponarzekanie sobie na forum?
I nadal uważam, że jak mam kasę to robię sobie customa, ale to jest po prostu subiektywna opinia, a nie żadna propozycja rozwiązania problemu z kopiami.
P.S. Lothar, naucz się trochę kultury komunikacji, bo nie dość, że nie zrozumiałeś to jeszcze niezdrowo się podniecasz.