Tak, brak pętli to spore utrudnienie..ale nie jest tak naprawdę łatwo znaleźć multi z pętlą, Pod xt nie ma, HD300 także, M9 też.
Nie chciałem dechy wielkości HD500 czy M13, do tego cena nie zachęca. Więc wpadłem na inny pomysł. Docelowy rig będzie wyglądał tak: G5 na froncie (przestery, compresory, bramka,niektóre modulacje i kosmosy, whammy(bardzo zacny) itp.), G3 w pętli. Za G5=800zł, g3 liczę, że uda się wyrwać za 400zł. za 1200 to ledwo HD300 mam. Tutaj mam mniejszą podłogę i w razie problemów z jednym, zostaje mi drugie jako backup. Co do przełączania - dla mnie w zupełności wystarczy 1 bank na numer, a zmiana w przerwach to nie żadna filozofia. Dodatkowo można znaleźć opis jak łatwo dorobić sobie dedykowany footswitch do zmiany banków -
http://ashbass.com/AshBassGuitar/Zoom/ .
Co do reszty pytań:
1. Tak kolejność jest dowolna, do tego bardzo łatwo zmienia się kolejność kostek, dosłownie 1 kliknięcie. Przy używaniu bardziej procko żernych efektów typu HD Reverb może się zdarzyć, że procesor już więcej nie uciągnie i nowo-dodane efekty są bypaowane. Ale to ekstremum.
2. Tym razem to nie próbki mnie przekonały do kupna a..przypadek
Na pewno dużo więcej znajdziesz wpisując "zoom g3", bo jest dłużej. Od wersji v2 to to samo brzmienie tylko mnie kostek/symulacji.
3. Tak pedał działa w dwóch płaszczyznach. Większość parametrów jest przypisywalnych do pedała i można ich przypisać więcej niż jeden na każdą oś.
o znalazłem próbkę z Ac30: