Nie wiem jak zamknąć ankiete, wiec wpisuje dla potomnosci wynik:
1 - 5 głosów
2 - 13 głosów
a wynik ankiety świadczy o tym że bardziej nam się podoba brzmienie cyfry do której ostatnio wszyscy przywykli i stanowi pewien standard dzisiejszych czasów, oraz to jak blisko i wiernie działają dzisiaj symulacje. Mimo wszystko ja mam to w dupie i dalej bede krecił i reampował na chińskiej Bugerce !
pozdrawiam,
Stwierdzenie "nam" jest ciut nie na miejscu. Lepiej byłoby "[...]bardziej większości się podoba[...]".
dobrze ujmę to inaczej 72% głosujących wybrało brzmienie darmowej symulacji niż rasowego 6505 ! istotne jest to że głosujący to nie aptekarze, górnicy, pielęgniarki tylko ludzie którzy gitare i wzmaka maja i zapewne z niej korzystają !
Pozdrawiam,
Posty połączone: 04 Sty, 2013, 18:09:16
Witam,
Tak mi się skojarzyło z tym tematem że i ja robiłem kiedyś podobne zestawienie ale używajac żywego 5150 paczki i kolumny oraz Mesy z tą sama paczka i kolumną. Do tego grał POD XT wpięty w pętle Bugery 6262 z symulacjami 5150 i Mesy. Uważam że ten mój test bardziej oddał charakter brzmień symulacja vs wzmacniacz - a to dlatego że zgrywany był przez mikrofon i paczkę. I tutaj nie brzmi to już tak cukierkowato jak w przykładzie z tego tematu. Dla zainteresowanych wszystkie próbki sa tutaj:
http://www.brickwall.pl/index.php?threads/pod-xt-5150-mesa-vs-real-5150-mesa.176/Pozdrawiam,