Można ustawić mic pod pakę, nagrać wmaka, a potem ściągnąć impuls z tego ustawienia - działa, sam sprawdzałem 
no pewnie że można
, ale jakby tak było w tym wypadku to co za porównanie lampa vs symulacja
chyba lamposymulacja vs symulacja
, kiedyś na UM był podobny temat chyba 6505 z metalzonem - tam kolo własnie kombinował w podobny sposób i nie ukrywam że brzmiało niemalże identycznie jak w tym przykładzie powyżej, no nic będzie info co i jak było zarejestrowane będzie można pogadać teraz to tylko domysły - także czekam z niecierpliwością na wyniki i opis !
Pozdrawiam,
Jak tak sledze to forum to zdazylem sie przyzwyczic ze bawisz sie w studio wiec dziwnym wydaje mi sie ze uwazasz ze amp nagrany mikrofonem moze brzmiec tak samo jak amp+impuls(y). Wg. mnie porownanie obu na impulsach jest bardziej miarodajne.
no właśnie dlatego ze uważam za dziwne poddałem to dyskusji

, ale temat jest nieco prowokacyjny "TSE X50 vs lampka 6505" jeżeli były porównane preampy na tym samym impulsie - to spoko !, bo chyba każdy się zgodzi że wąskie gardło w tym wszystkim to paczka + mikrofon + pomieszczenie (pomieszczenie dla tych wierzących). Ale tak sformułowany temat może wprowadzać w błąd.
Domaś miał na myśli takie coś przykładowo:
6505->kolumna X->sm57->DAW
symulacja 6505->impuls ściągnięty z kolumny X przy pomocy 6505 i na tym samym ustawieniu mikrofonu->DAW
to mi się wydaje najsensowniejsze porównanie
zgadzam się !, o ile tak było to zrobione to tak, też mi się wydaje że to najsensowniejszy sposób, ewentualnie to o czym wspomniałem preamp 6505 + impuls tsex50 + ten sam impuls (nie koniecznie zdjęty z paczki podpiętej do 6505)
Pozdrawiam,