Autor Wątek: BBE Sonic Maximizer? - czyli jak zabrzmieć mocno i z pizdą  (Przeczytany 74358 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Mysle ze paczka w przypadku zastosowania BBE i widocznosci efektow jego dzialania nie ma az takiego znaczenia. Napewno sama charakterystyka ogromnie wplywa na brzmienie i co do tego watpliwoaci nie ma, ale bez przesady - moja paka nie zabija gora, ani dolem, wiec teoretycznie BBE powinien sie przydac. W koncu po to jest BBE zeby ta gora i dol sie roznily od tego co mozna ustawic w piecu(przynajmniej tak mi sie zawsze wydawalo). Mese tez na dwoch kompletnie roznych pakach puszczalem i efekty byly podobne. Tzn. BBE rzeczywiscie dodawal takiej gorki i dolu ktore na tamtym wzmaku nie ukrecalo sie latwo, ale nie byla to roznica w moim mniemaniu warta tych 3 stowek, powiedzial bym ze byla bardzo kosmetyczna. Moze to dlatego ze to byla stara DRka i roznila sie od Twojego, moze to wynikalo z jeszcze innych rzeczy, no ale mnie nie porwalo. Tak szczerze to daleko bardziej widoczne efekty in plus daje taki chociazby TSik wpiety w tor przed gitarke. Z taka DR gadalo to o wiele milej niz z samym BBE.

Z Bognerem to juz zupelnie roznica znikoma(jezeli wogole jest). Natomiast z pivim - roznica spora na korzysc BBE. Wychodzi mi z tego ze konstrukcje DRkowate za bardzo na BBE nie reaguja, a przynajmniej nie w takim stopniu jak pare innych konstrukcji.

Ciekaw tez jestem na ile sonic stomp rozni sie od rackowych wersji. czy czasem spraw anie ma sie troszke podobnie jak z HUSHem w kostce i w racku. Oczywiscie teraz tylko tak sobie pisze, bo z rackowa wersja stycznosci nie mialem.
No pain No gain !