W ogóle wygląda to tak jak się można spodziewać, bo właśnie taka jest idea samego efektu.
Pytań jest z mojej strony kilka:
- jak i w jakim dokładnie programie robiłeś analizę (producent oraz wszelkie ustawienia)?
- czy próbowałeś robić więcej analiz fazowych dla tych samych ustawień? zmienia się wykres? w sensie, czy 180
o przesuwa się lekko po skali?
Ja bym tutaj z działania samej wtyczki nie wiązał z samymi wykresami tak bezpośrednio. Po pierwsze najważniejszy jest algorytm i sposób dojścia do efektu końcowego. Jak wiadomo dróg jest wiele, ale nie każda najlepsza - Sonic Maximizer osiągnął jedną z lepszych.
Same różnice faz mogą wynikać (a trudno wnioskować w jakiej części tak się dzieje po Twoich badaniach) ze zwykłych przesunięć wprowadzanych przez filtry, które mają za zadanie korekcję pasma częstotliwości (lo contour, process).
Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedno - na przebiegu dla lo contour: 0 oraz process: 0 są małe podbicia. Najbardziej widać to przy częstotliwości ok 5kHz. Może to wynikać chociażby z rzędów filtrów i być podstawą działania dla większych dobroci (w sensie wielkości wartości lo contour, process).
Małe różnice faz i tych niewielkich zafalowań, o których pisałem wcześniej mogą wynikać jeszcze z jednej podstawowej rzeczy. Mianowicie chodzi tutaj o Twoją kartę dźwiękową. Czy masz coś dobrego, czy lecisz na zintegrowanej?
To się rozpisałem
Mam nadzieję, że przyniesie to jakiś pożytek
Pozdrawiam.