ilu grajków tyle opinii.
Nie wiem czy te samsony dadzą radę z PODem - musisz sprawdzić, innej opcji nie ma.
Jest kilka dróg, opcja pod tytułem VST + sensowny odsłuch również, mimo wszystko ja osobiście nigdy bym tą drogą nie poszedł. Chociażby dlatego że pod względem dynamiki i szybkości reakcji taki HD konkretnie daje radę a z vst i interface'ami bywa różnie i podłużnie.
Tone Port to zupełnie inne zwierzę i nijak się ma do HD.
Z małymi lampiakami oprócz tego że fajnie wyglądają problem zasadniczo zaczyna się i kończy na poziomie hałasu jaki produkują. Lampa musi dostać w palnik żeby fajnie i soczyście zagadać oraz rozbujać głośnik - POD HD nie musi. To jest zasadnicza różnica.
Pomijam już takie kwestie jak interface w HD500 czy multum możliwości tonalnych(znakomite efekty, looper ect) to mały lampiak jest fajny kiedy można pograć głośniej. W innym przypadku działa według mnie efekt placebo, bo o jakiej dynamice my tutaj mówimy jeżeli takiego malucha nie rozkręcimy?
Zawsze znajdą się puryści broniący "świętej lampy", ale ja nauczyłem się jednej rzeczy podczas mojej muzycznej podróży - dobre nie to co się bardziej lampowo świeci, a to co dobrze brzmi