Autor Wątek: Dyskusja o flojdach  (Przeczytany 21867 razy)

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Odp: Dyskusja o flojdach
« Odpowiedź #50 27 Wrz, 2012, 10:17:17 »
ten bida most oprócz tego że nie da się ustawić menzury, co mimo wszystko jest sporą wadą jest sustainogenny jak hui.

Natomiast dlaczego taki wraparound uchodzi za sustainogenny? Porównaj sobie z ilu elementów jest on skonstruowany a z ilu jest skonstruowany floyd.
Lepiej porównaj sobie jakie elementy są pomiędzy struną(w punkcie podparcia) i dechą w obu konstrukcjach. Przypominam, nie chodzi mi o takie gówno:
Spoiler
Tylko o to:
Spoiler
No i weź pod uwagę sposób łączenia się elementów. Co jest na sztywno a co lata luzem lub opiera się wyłącznie pod naciągiem strun. Siły ściskające elementy oraz ich masę też może w końcu zacząłbyś uwzględniać, bo na razie skutecznie to pomijasz. Za to wykręcasz się od kontynuowania rzeczowych rozważań, które sam zacząłeś przywołując fakty fizyczne, powołując się wyłącznie na swoje doświadczenie. Moje doświadczenia są nieco inne, statystyka zupełnie inna i nie dająca jednoznacznej odpowiedzi. Więc skoro teoretyzujesz o powierzchniach styku, stopniu ''monolityczności'' to rób to rzeczowo.

- Ta? Klucze kluczom nie równe ;) mój ostatni MM stroił jak popierdolony, a dostrajać go musiałem tylko "raz na jakiś czas przy zmianie pogody, lub gdy po prostu usłyszałę, że coś już nie stroi" ;) :)
Ale znowuż musiałeś pewnie do nich sięgać :P I to lewą ręką. :P

Akurat mikrostroiki we floydach są fajne, ale kiedy nagle po jakimś czasie okaże się że możliwości owych się skończyły i trzeba odkręcać blokadę...wtedy łapie wkurw.
U mnie szybciej struna się urywa niż kończy się zakres :P A założyć i nastroić ją z powrotem to 5-10minut roboty i nie muszę od razu wymieniać jej na nową ani tym bardziej całego kompletu. Ballend nie jest mi do szczęścia potrzebny. W stałych mostach jak już struna szczeli, to już chuj, do wymiany. I szukaj wtedy zapasu, lataj po sklepach. :P

Cytat: Mądziu
równie dobrze mogę spytać, co Ty wiesz o djencie ;)
Że jest chujowy :P
Za ten akapit masz u mnie kopa w dupę.
Bojem siem :P

Myślisz, że ja taki durny jestem, żeby wprowadzać gadżet za trzy stówy jako standard w tej samej cenie? Oczywiście, że za dopłatą, ale żeby ludzie wiedzieli, że w ogóle taka opcja jest, 95% gitarzystów korzystających z ruchomych mostów o Tremol-No nawet nie wie, a z rozmów z nimi wnioskuję, że chętnie by skorzystali.
Nie będziemy promować gadżetów dla flojdrosowych noobów. Koniec, kropka. Od tego mają gógle, stronę producenta i stronki dystrybutorów, żeby się dowiedzieć.

Poza tym Ty masz swoich znajomych, my mamy swoich znajomych. Większość znanych mi ludzi, którzy świadomie zdecydowali się na wiesło z flojd rosem, wiedziała co to jest, do czego służy i jak tego używać. Ja również zdecydowałem się świadomie, po wcześniejszym ograniu. I od dawna wiedziałem, że mayo sprzedaje jakieśtam ''poprawiacze natury''. Bez najmniejszego żalu porzuciłem stałe mostki na rzecz ''w pełni pływających''. Nawet grając na stałym moście nie odczuwałem najmniejszej potrzeby przestrajania/dropowoania. Zawsze uważałem, że do dropowoania potrzebny jest inaczej skonstruowany set a ja nie mam tyle talentu co Widek, żeby ujarzmiać makaron :P No ale Wy djentofcy macie pewnie czulsze łapki a ja tylko po chamsku napierdalam :D

Chyba wczoraj się nie urodziłeś, żeby nie wiedzieć, że gitarzysta to najbardziej niezdecydowane stworzenie na świecie? Dzisiaj zamówi i zapłaci za wiosło z FR, bo się podjarał Dragonforce a tydzień po dostaniu stwierdzi, że w sumie to on nie potrafi na tym grać i tylko mu to przeszkadza, że najchętniej to zostanie przy kowerach Toola.
Niezdecydowania również nie wspieramy. Zdecydowanych i wiedzących czego chcą a i owszem i z wielką chęcią.

A do coverów drugs&forsa nie trza strojącej gitary i umiejętności. Wystarczy didżitek :P
synkopy to guwno