Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1472444 razy)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Niby pierdoła, ale wskutek przebudzenia i niemożliwości ponownego zaśnięcia, odblokowałem sobie most w MM, po raz pierwszy od kupna go ponad dwa lata temu. Dla Niezorientowanych - z Tremol-No i jego trzema pokrętełkami macie do wyboru trzy tryby: 1. full tremolo, obustronne, 2. coś ala stały most (zero możliwości odchylenia w którąkolwiek stronę, normalnie zablokowane na ament) i 3. "dive-only" czyli praktycznie stały most jedynie z możliwością wajchowania w jedną stronę. Ostatnia opcja podoba mi się najbardziej, bo funkcjonalność pozostaje stałego mostu (jeśli zerwie się jakaś struna, cała reszta dalej stroi jak powinna! czemu ja tego wcześniej nie wiedziałem?! :D), a do tego, możemy sobie solidnie pomachać wajchą, w sumie w jedynym ciekawym dla mnie kierunku. Do góry to ja sobie mogę palcami zawibrować ;)

TL;DR - szokłem jakie fajne jest tremolo z Tremol-No i tryb "dive only", że aż nagrałem z tego wszystkiego riff:

https://dl.dropbox.com/u/3132322/mixy/testy/tremolo%20test.ogg

Powinni to fabrycznie do każdej gitary z ruchomym mostem dodawać. Może oprócz Parkera, ten to ma ten patent wbudowany i również działa, co mnie w zasadzie zainspirowało do całej tej nocnej zabawy :)