Autor Wątek: Dobra, mocna artykulacja  (Przeczytany 14909 razy)

Offline smetny666

• Prawie użytkownik
Odp: Dobra, mocna artykulacja
« Odpowiedź #25 30 Lip, 2012, 10:45:02 »
 miałem podobny problem tyle ze na każdych strunach ponieważ poprzedni mentor nie skorygował mi prawej reki (trzymałem zbyt mocno kostke) więc tak od 3 miesięcy nawalam zabki/kołka i kółka i zabki kij wie czy tak to nazwał ktoś czy mój aktualny mentor(uczen konrada jeremusa)więc myslę ze wiedział co mówi:) po 3 miesiacach grania zaczynałem od tempa 60 po 3 h dziennie aktaulnie napierdalam 210 8semkami i efekty są naprawde duze reka sie nie spina i z tygodnia na tydzień przyśpieszam 

"Kółka, ząbki to ćwiczenia, które kostkujemy naprzemiennie zaczynając do dołu, kolejne uderzenie do góry itd. Ćwiczenie mimo, iż wydaje się stosunkowo łatwe to i tak wymaga zachowania odpowiednich elementów i niejednokrotnie skupienia się na nich jednocześnie bowiem, aby efekty były lepsze to już od samego początku musimy grać prawidłowo by uniknąć złych nawyków.

Wszystkie ćwiczenia gramy z metronomem! Dzięki niemu gra będzie równa i bardziej dokładna, ale także cały czas uświadamia on nas czy robimy postępy i idziemy do przodu, czy też stoimy w miejscu lub się cofnęliśmy."

http://gramnagitarze.pl/art/index.php?id=13