Autor Wątek: Siódemka lutnicza  (Przeczytany 29752 razy)

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
Odp: Siódemka lutnicza
« Odpowiedź #25 27 Lip, 2012, 00:36:42 »
yy.. czy mówiłem już że zbieram pomysły ? Ja dobrze wiem czego chce, nie jestem za to dobrze obeznany w różnych gitarach i jakiś ekstrawaganckich w nich rozwiązań, dlatego pisze na tym forum, bo wole ćwiczyć technikę przy gitarze niż siedzieć przy kompie. Bez obaw drodzy Koledzy :) , kasy też od tak sobie nie wyrzucę i później będę płakał. :D
Uwaga trochę lania wody o moim guście - Ogólnie jak już pisałem na początku gram instrumentalny prog metal, z tech/prog death. Zależy mi bardzo na dynamice i barwie gitary(nie chodzi tu o kolor :facepalm:) i cleanie, i nie mam zamiaru nigdy używać żadnych kompressorów itp. bo psują dźwięk, to samo sie tyczy aktywnych przetworników.
Gitara z jednej strony ma kurwić nieziemsko i mieć przy tym dobrą że tak sie wyrażę dykcje(czyli jak gramy sobie superultra szybki riff to to się nie zlewa w cięcie blachy czy też dźwięk silnika harleya).
Z drugiej strony gitara ma być dobra w średnio/długich sustainowych solówkach i też superultra szybkich shredingach, ale też, uwaga, w jazzowych spokojniejszych zagrywkach. I tak, wychodze dalej niż za 12 próg.. :D
To tyle jeśli chodzi o moje gusta muzyczne. I jeszcze jakieś przykłady fajnego nakurwiania :D(zespoły) - Textures, Blotted Science, The Faceless. Solo - LTE, Piertucha, jazz - jazzowe kawałki Opeth'a i Cynic.
Grał ktoś na przystawkach dimarzio liqiufire i crash lab ? bo jak na razie nie widzę innych sensownych konkurentów do siódemki.

I tak pewnie jesteście zbyt zdemotywowani żeby jeszcze myśleć, ale za wszelkie propozycje serdeczne Bóg zapłać  :D  :headbang:
.