Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1459814 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Stefanek? Czemu mnie to nie dziwi... widać jego przodek bił się z bolszewikami, przodek przodka pod Wiedniem, a jeszcze wcześniej pod Grunwaldem. Jemu tylko nędzny rekin został... ;D

Na temat szczepionek nie chce mi tłumaczyć, zadam tylko jedno pytanie - który z was zetknął się mikrobiologią na takim poziomie, żeby wiedzieć czym jest i jak naprawdę działa szczepionka? I dlaczego na jedne patogeny da się ją wytworzyć, na inne nie, czemu są (albo nie są) skutki uboczne, czym jest eradykacja itp. I nie, nie jest to poziom Wikipedii, uprzedzam ;)
Podejrzewam że mało który, więc stfu please :evil: Następni co przeczytali w gazecie coś czego nie rozumieją i robią za ekspertów.

Za to drugą stroną medalu jest działanie koncernów farmaceutycznych, żerujących na głupocie ludzi oraz interesowności klas rządzących. Oraz ogólnie pojęta służba zdrowia, opłaty na nią, odgórne decyzję urzędnicze,  itp. Ale to rozmowa na inny temat, a nie chcę się wkurwiać. W skrócie - chcesz być dobrze wyleczony - idź do prywatnego, bo w państwowym dobrze jak nie spierdolą gorzej niż było :facepalm: Z tym że to zwykle się wiąże niestety z kosztami...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.