Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1702221 razy)

Offline sylkis

• Pr0
(...) dlatego, że ludzie są przyzwyczajeni do tego, że inni tego typu informacje w opisach podają (...)
(...) sam w opisach aukcji zawsze podawałem WSZELKIE możliwe informacje na tego typu tematy, aby nie było żadnych niejasności, aby zwrócić uwagę klienta i uprzedzić, co by nie zaszło żadne nieporozumienie. Sam od sprzedawców oczekuję tego samego i wkurwia mnie własnie takie traktowanie chujowe ludzi, żerowanie na nieuwadze i wpuszczanie na miny.(...)
Pod pojęciem "ludzie" rozumiem, że masz na myśli siebie? Ja np. zawsze jak widzę sprzedającego, który jest z Warszawy, a nie ma odbioru osobistego w opcjach, wysyłam do niego maila, żeby się upewnić. W końcu to ja wydaję pieniądze i mi zależy, żeby je wydać rozsądnie.
Ja też daję możliwie szczegółowe opisy, cennik i zaznaczam wszystkie opcje, ale wiem też jacy potrafią być sprzedający i sam staram się upewnić o wszystkim przed zalicytowaniem.
Tak naprawdę to nawet nie wpadłem w ogóle na pomysł, że może komuś odbiór osobisty nie pasować, skoro nawet w samej aukcji ma podane, że sprzedaje ze swojego domku, którego foto widziałem na google mapsach, aby sobie sprawdzić dojazd. Podejrzewam, że pewnie i odezwałbym się do niego wcześniej, gdyby np był po drugiej stronie rzeki, niż ja, bo wtedy odbiór osobisty już może bywać kłopotliwy, ale tak to w ogóle mi to do głowy nie przyszło. Na szczęście to była groszowa sprawa, ale i tak wkurw jest, głównie ze względu na stracony czas - bo mógłbym mieć towar już w tej chwili, a tak to będzie pewnie pojutrze, jak nie lepiej (zależy kiedy typ to wyśle jeszcze, bo formalnie to ma na to chwilę czasu).

Może i to rzeczywiście będzie nauczka i ostrzeżenie na przyszłość, aby być bardziej uważnym w przypadku ludzi z własnego miasta, zwłaszcza gdybym miał kupić coś droższego :/ Ale i tak to typ jest chujem, bo jego opis aukcji tak naprawdę wprowadza w błąd.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: