Autor Wątek: KORG PITCHBLACK POLY  (Przeczytany 11888 razy)

Offline Aerosmith

• Pr0
Odp: KORG PITCHBLACK POLY
« 02 Cze, 2012, 04:02:39 »
DT-10 szybszy od Pitchblacka? chyba nie :P
Nie wiem bo nie porównywałem, ale ludzie, którzy porównywali twierdza, że jest szybszy, myślę, że nie kłamią, ani się nie mylą wszyscy.

Z resztą obydwa są wolniejsze od TC.
Czy DT-10 jest wolniejszy to nie wiem bo nie porównywałem. Ty porównywałeś? Pitchblack jest faktycznie minimalnie wolniejszy, ale też nie ma dramatu i nie przeszkadza to w normalnym strojeniu gitary, za to Pitchblack jest o wiele dokładniejszy od TC, wiem bo wybrałem się na małe testy do sklepu, dokładność stroju sprawdzał mój Peterson StroboStomp (ten niebieski), a Peterson to najwyższa klasa, dokładność do 0.1 centa. Sprawdziłem na kilku różnych gitarach, najpierw stroiłem je Korgiem i sprawdzałem dokładność na Petersonie, później stroiłem je TC i oczywiście sprawdzałem na Petersonie, wynik zawsze był jednakowy, po nastrojeniu Korgiem był prawie ideał, za pomocą Petersona robiłem minimalne korekcje, TC wypadał znacznie gorzej, o wiele dalej był od ideału, i różnice na Petersonie były bardzo mocne i wyraźne. Sprawdziłem też funkcję Poly w TC i to jest dramat, nie ma znaczenia jak dokładnie uderzy się w struny, sam TC na strojeniu standardowym pokazuje pewne różnice, a na Petersonie różnica ogromna.

Test pokazał, że Korg jest bezapelacyjnie dokładniejszy i lepszy od TC.