Tak jak wspomniałem wcześniej miałem do czynienia z SH20 ale to chyba nie do końca to samo co SH100. Poniżej daje próbki, obie gitary na przesterach z SH20. Jest to czysty mix samych instrumentów bez masteringu.
Wlacz osadzony player soundcloud
Wlacz osadzony player soundcloud
Jak dla mnie SH20 brzmi świetnie i nie trzeba specjalnej gałkologii żeby coś z niego wycisnąć.
MG Fendmess ma wiele pozytywnych opinii i powiem szczerze, że nawet ta pętla fx z przełącznikiem trybu pracy w SH100 mimo, że by się przydała to nie kusi tak bardzo ;]
Czekam na więcej opinii.
Posty połączone: 23 Maj, 2012, 10:26:36
Przeprowadziłem rachunek sumienia i wybór padł na MG Fendmess.
Mogę przedstawić krótkie zestawienie za i przeciw:
MG Fendmess:
+ wielu zadowolonych użytkowników
+ możliwość modyfikacji w przypadku niezadowolenia z brzmienia w wersji podstawowej
+ reverb
+ bardzo dobry kanał czysty (dla mnie to podstawa)
+ termin realizacji około 1,5 miecha
+ świetny kontakt z producentem
- dosyć duża waga
Bash SH100:
+ pętla fx z wyborem trybów działania
+ niska waga
+ dobre brzmienia kanału "nieczystego"
- niewiele opinii o tym wzmacniaczu w wersji podstawowej (są opinie ale o wzmaku na innych lampach)
- termin realizacji około 4 miesiące
- utrudniony kontakt z producentem (przynajmniej obecnie)
Dlaczego ważny jest dla mnie kontakt z osobą produkującą dany sprzęt? (Na dobrą sprawę to zdecydowało w dużej mierze o moim wyborze) Otóż może zdarzyć się, że kiedy wzmacniacz przyjdzie kurierem i okaże się, że coś się uszkodziło, to nie chciałbym z problemem zostać sam.
Powinien być szybki telefon -> wysłanie sprzętu jeżeli jest taka potrzeba -> naprawa -> odesłanie wzmaka.
Na chwilę obecną w przypadku Bash'a wydaje się to abstrakcja... telefony nie działają, odpowiedzi na maila brak albo odpowiedź po 2 tygodniach. Poza tym działalność zawieszona od 14.05.2012 na przewidywany okres do 14.05.2013. (Nie wiem jak wy ale ja zazwyczaj sprawdzam kontrahenta, strzeżonego Pan Bóg... itd.
www.firma.gov.pl - ewidencja jest jawna - polecam) Od razu powiem, że nie mam pojęcia jak firma funkcjonowała w przeszłości ale teraz to masakra.
Broń Boże nie atakuje tutaj Bash'a tylko stwierdzam fakt.