ED: większość "tamtej" muzy jest na dzisiejsze standardy do natychmiastowego przerobienia.
Większość dzisiejszej muzy za 30 lat też będzie się nadawała do przerobienia, bo zmieniom siem standardy
Inna sprawa, że większość tamtej muzy sama z siebie ustanowiła nowe standardy brzmienia. Dzięki ...And Justice masz klikajoncom, kartonowom stopkę, której brzmienie to pierwowzór wszystkich sprawdzających się w boju triggerowych barw 
Ja czekam na zremasterowane nagrania Burzuma 
Już coś takiego jest;p
http://www.metal-archives.com/albums/Burzum/From_the_Depths_of_Darkness/319197Szkoda, że jednak Dunkelheit nie trafił na te wydawnictwo:<
Odnośnie remasteru Human, jeżeli jest tak dobry i bogaty w materiały dodatkowe jak remaster ITP, to nie mam nic przeciwko. Jak komuś szkoda kasy, to nie musi kupować, bo nikt do tego nie zmusza:p
Jeżeli chodzi natomiast o Reign in Blood, to gdzieś już widziałem taki program, w którym można dogrywać sie do Angel of Death i wyciszać wszystkie ścieżki (prosto z nagrania studyjnego). Na remaster bardziej by zasługiwały starsze nagrania jak Hell Awaits itd...