Mam 36 lat, ochrzciłem się 2 lata temu... wiem, że brzmi jak początek spiczu ze spotkania AA...
Ta strona nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Analogicznie ja mógłbym nazywać siebie astronautą.
Fundamentem chrześcijaństwa jest Jezus Chrystus, treści które nie są biblijne, nie są też chrześcijańskie.
I jak treść tej strony ma się w ogóle do nauki Yeshua?
Słyszeliście, iż powiedziano: Nie będziesz cudzołożył.
A Ja wam powiadam, że każdy kto patrzy na niewiastę i pożąda jej, już popełnił z nią cudzołóstwo w sercu swoim.
Jeśli tedy prawe oko twoje gorszy cię, wyłup je i odrzuć od siebie, albowiem będzie pożyteczniej dla ciebie, że zginie jeden z członków twoich, niż żeby całe ciało twoje miało pójść do piekła.
Mat 5:27 - Mat 5:29
Gwoli wyjaśnienia, nie mam zamiaru epatować tutaj nikogo swoją wiarą, ani też ewangelizować czy nawracać, chcę tylko stanowczo zaprotestować przeciwko oszołomom, którzy uknuli sobie jakąś koncepcję i na siłę próbują znaleźć dla niej poparcie w biblii. ( SIC!)W takim samym stopniu tyczy się to strony podesłanej przez kolegę, jak i wszystkich odłamów, organizacji religijnych, denominacji, które tworzą własne doktryny i tak nauczają.