Autor Wątek: [commelina] Kiss of Lizard czyli ballada na 8 strun  (Przeczytany 14567 razy)

Offline thesylwa

• Prawie użytkownik
    • ==TMP==
I co, mówiłem Ci Jarek, że brak DI rozpieprzy mi cały mix :D

No i właśnie mondo...widzę, że bez DI nikt tu nie potrafi ukręcić dobrze brzmiących rzeczy...cyfra cyfrą, ale ludzie kuźwa obudźcie się. Nawet Hertz jest właśnie na etapie przebudowy studia pod całkowicie akustyczne gary i to mi się podoba. Spuszczam smutno głowę i przestaję z Wami rozmawiać.

Posty połączone: 20 Kwi, 2012, 09:14:24
Semi - a może byś tak machnął jakiś trailerek po Twojemu? Srs.

Zacząłem, ale teraz mam młyn z XXX leciem. Zrobię jednakże to dla Ciebie i Jarka :P Nie będzie to żaden szczyt piękna, ale spróbuję się z tym.

kurwa lubie to :D
sam się zastanawiam nad tym faktem... pradawna sztuka kręcenia zaginęła gdzies w odmętach DI i podkładania sampli... gdzie tu miksowanie i fach??? dzisiaj w zasadzie każda sierota może siedzieć przy DAW i przerzucać impulsami aż w miare przypasuje, to samo z bębnami, jak coś nie pasi to kurwa podstawić sampla i chuj... w dupe z taką rzeźbą :D

jakiś czas temy bawiłem się z materiałem grupy Cinemon, nagrali ślady na sete w studio, ale realizator zmaścił wszystko do potęgi, zbyt mocna wstępna kompresja, w dodatku w wielu miejscach przesterowane, no i jitter który mocno dawał w kość, ale zależało mi i chłopakom z Cinemon aby nagranie było full live... wyzwanie spore, no i do dyspozycji tylko komp, a jak wyszło posłuchajcie sami :D

http://skervesen.eu//mp3/thesylwa_music//Cinemon%20-%20mix%20and%20master%20thesylwa.mp3
THESYLWA MUSIC PRODUCTION