Też chętnie bym sprawdził EVH 50
Od roku posiadam wersje 100 watt, jeszcze kilka miechów temu udało mi się dokupić pakę EVH 4x12 do kompletu
Wzmak MEGA uniwersalny, osobiście używam pełnego spektrum brzmień 0d czystych do lejącego drivu. bardzo ładny czysty (czysty:) z którego można zrobić fajny drive, środkowy kanał po prostu "rasowy rockowy" bardzo dynamiczny, grałem nieraz bez footswitcha, wszystko na tym kanale mogłem zagrać co chciałem, po skręceniu gały miałem czysty, a po rozkręceniu do solówek nie brakowało mi drivu. 3 kanał to potwór
3 niezależne korekcje - BAJKA!
Trochę duża i ciężka krowa, ta wersja Mini to jak zabawka (w sensie wagi i wymiarów) przy dużej wersji
ale jaka fajna cena i mobilność. Znajomy po ograniu mojego przymierza się do zakupu mniejszego.
Porównywałem kiedyś na sali na swojej paczce Recto 2x12 z Peaveyem 5150 (chyba autograph) to inna bajka, pomijając mniejsza uniwersalność Peaveya, praktycznie brak klinu, to mega mniejsza przejrzystość brzmienia, jakby ktoś kołdrę na pace położył, a dodam że mój EVH od nowości nie miał wymienianych lamp...
Dodam, że odbierając go z przeglądu u p.Marka (MG amps) tak jak go znam kilka lat i zawsze woziłem do niego graty, zawsze coś pomarudził na jakiegoś grata, tym razem był pod wrażeniem i nie dość że złego słowa nie powiedział to chwalił, a jego współpracownik wręcz zachorował i powiedział że musi mieć tego wzmaka hehe aż miło się zrobiło
Jak macie jakieś pyt co do 100wattowej wersji, lub ktoś ma blisko do Gdańska to śmiało