Zainstalowałem sobie androida na moim 4letnim HTC Kaiser (który domyślnie działa na windowsie 6.0
). Oczywiście nie od razu - po 3 dniach. I w dodatku spierdoliłem pamięć wewnętrzną telefonu (jakieś bad sectory czy ki chuj,) więc musiałem zainstalować system na SD. Nawet działa.
Mam parę pytań/wątpliwości:
1. Android mi co chwila gubi WiFi, co może być przyczyną? Działa działa, aż tu nagle niby pobiera znów adres IP i tak co chwile się dzieje...
2. Gdzie znajdują się zainstalowane aplikacje? Zainstalowałem grę Need For Speed Hot Pursuit, w aplikacjach był jako zainstalowany, ale nie pojawił się skrót w menu do gry. Chciałem więc znaleźć ścieżke, gdzie instalowane są aplikacje (gdy instaluje się je w pamięci telefonu, nie na SD).
3. I pytanie powiązane z drugim, gdzie znajduje się folder ze skrótami, które widnieją w menu, żeby sobie dorobić jakieś własne jak się same po instalacji nie stworzą?
4. Pytanie co do powłoki ADW Launcher. Bardzo fajnie się spisuje, tylko zniknął mi ten przycisk od menu (16 małych kwadracików) i nie wiem jak wejść do menu. Muszę robić restart systemu i włączać standardowy launcher...
Jest to ta wersja:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961867Byłbym wdzięczny za pomoc, pozdro!