Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1700502 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Kurde, jesteś już w takim wieku, że może sobie wypracowałeś "znormalnienie", nasza kultura i szkolnictwo w niej przentrenowuje lewą stronę mózgu i w ogóle nie rozwija prawej i jeszcze parę takich fun-facktów mniej lub bardziej związanych z tematem. Wiadomo, że do pewnego stopnia, a już na pewno na poziomie abstrakcyjnym, myśli się operując na słowach. Ale nie masz tak, że przynajmniej przy niektórych w głowie pierwszy był obraz, a dopiero później nazwa? Albo że w ogóle procesowałeś myśl na tym obrazie, zamiast na opisach słowami?
Ale to rzecz jasna też tylko objaw (a właściwie jeden ze sposobów myślenia) i nie dotyczy każdego dyslektyka. Po prostu statystycznie u nich to jest o wiele częstsze niż u nie-dys. Sam u siebie na dzień dzisiejszy raczej tego nie mam, a przynajmniej IMO stosunkowo rzadko. I też nie umiem określić, czy tak było zawsze, czy się wytrenowałem w operowaniu na słowie, nie wiem na ile jest możliwe takie przestawienie się.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: