Autor Wątek: Etymologia nazwy Waszej kapeli  (Przeczytany 3445 razy)

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
Odp: Etymologia nazwy Waszej kapeli
« 22 Wrz, 2011, 01:00:17 »
Ha! U mnie to wygląda wesoło ;)

Paranomia - szukaliśmy czegoś pieprzniętego w słowniku wyrazów obcych czy tam bliskoznacznych ;) szukaliśmy też czegoś ciekawego i czego nie było. I nawet jak sie teraz wciupie w google "paranomia" to strona pojawia się jako druga (paranomia.prv.pl) pomimo, że już dawno nie działa. Oczywiście wszyscy to przekręcali, więc gdzieniegdzie pojawiały się notatki o "paranoi" albo tudzież "panoramie" ;) Co znaczy ... nie pamiętam, ale mieliśmy fajne logo, jak znajdę to zapodam :D

13.69 - to chyba wiadomo - 13 to szczęśliwa liczba, a 69 to już tym bardziej :) Nawet jeszcze wisi myspace gdzieś :) Fajnie grany hard rock z planami na eksperymenty (2 perkusje etc.)

HIV (Human Invalid Version) - fajny projekt, niestety nie długo potrwał, też wisi jeszcze myspace - baton dla tego kto znajdzie :) Dodam, że na profilu są 3 kawałki XD Nazwe wymyślił mój brat - basista, przypadkiem, HIV już się przewijał od dłuższego czasu, ale raz na próbie wywalił "Human Invalid Version" i już nie było dyskusji, nazwa została i do teraz mi się podoba. Może kiedyś zreanimujemy ;)

Poison Words - czyli projekt który bardzo intensywnie prowadzę, rozwijam i pielęgnuję. Miał być to gotycki projekt (na starcie 3 lata temu), teraz gramy totalnie nie - gotycko (ufff!). Pomysłów na gotycką nazwę było wiele i bardzo głupawych, ale ten wydał się niezły, dość uniwersalny i nawet się ładnie pozycjonuje :D Przy zmianie gatunku myśleliśmy nad zmianą nazwy na Insight ale jakoś nam przeszło...

Żadna nazwa nic głębszego nie znaczy, ale miała być dopasowana do muzyki :) A! no i "Kiss of a Nightmare" czyli nasze (moje i klawisza) pseudo psych wypociny :)