Autor Wątek: Etymologia nazwy Waszej kapeli  (Przeczytany 3436 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
Odp: Etymologia nazwy Waszej kapeli
« 21 Wrz, 2011, 21:44:56 »
Ja nie opowiem swojej smutnej historii, bo nigdzie nie gram i nie grałem.
To się przestań w końcu włóczyć po gejoskich barach i zacznij! :D

Opaleni (mam nadzieję, że wstaniemy z martwych w końcu):
etymologia jest bardzo prosta. Najpierw założyliśmy zespół Kurwy. Potem wymiękliśmy, że trochę za mocno, no to może Bladzi (z ruskiego). Potem przyjaraliśmy i nas olśniło.

Opaleni mają chyba najlepszą etymologię ever. Czytałem to już kiedyś na waszej stronie :D

Moje:
1. Schisolation - solowy projekt - proste połączenie dwóch słów schizofrenii i izolacji. A nazwa stąd, że tworzyłem projekt w przerwach pomiędzy byciem pacjentem, więc dość dosłowne podejście i teksty też są o różnych doświadczeniach i odjazdach w trakcie chorowania.

2. Sitnu - kapela - bardzo dawna nazwa Szczecina, używana przez arabów (szlaki handlowe). Kiedyś zobaczyłem wśród innych nazw Szczecina na plakacie przed muzeum i wiedziałem, że gdzieś użyję. Okazało się, że to mało znana nazwa, ciężko było coś o niej znaleźć w necie, więc tym lepiej, bo jest tajemniczo ;]
A z kumplami w kapeli używamy też tej nazwy jako skrótu z rozwinięciem "Silence In The Noise Unit".

Teraz akurat szukamy nazwy dla nowej kapeli, więc fajnie poczytać jak inni kreują/wpadają na pomysły :)