Autor Wątek: System tworzenia łańcuszków efektów - CO I GDZIE PODPINACIE, DRODZY PANOWIE?  (Przeczytany 15096 razy)

Offline bartolinho77

• Gaduła
  • Mysta bombastyk
    • Gamheden
No i kolejny kącik agitacyjny się zrobił. Chłopcy, przestańmy się licytować czyje kung-fu lepsze.

A jeśli chodzi o łańcuch efektów, to w Starym Testamencie stoi, że "zmieniacze dynamiki przed wzmakiem miał będziesz, a opóźniacze w pętlę przykładnie wtykał, bo to cieszy Pana".

ALE - ja np. phasera w życiu bym w pętlę nie wetknął. Dawałem go zaraz po kaczce i przed fuzem, bo tam DLA MNIE brzmiał najlepiej. Z kolei dilej, obiektywnie, najlepiej brzmi w pętli. Znaczy nie tyle "najlepiej", co po prostu nie demoluje sygnału, który się syfi i muli straszliwie w takiej konfiguracji. Ale znów -  w ogniu walki i tak nie chciało mi się go podłączać dodatkowymi kablami od tyłu, tylko dawałem go na sam koniec łańcucha i jakoś wszyscy żyją.
Tak czy siak: kąpresor zawsze z przodu, raczej po kaczce.

Nie ma co dawać złotych rad, tylko kombinować samemu.

Właśnie nigdy na taki kanon nie trafilem, ale z doświadczenia doszedłem, jak widać, do podobnych opinii. Dziękuję w każdym razie za wskazanie drogi.

No i kolejny kącik agitacyjny się zrobił. Chłopcy, przestańmy się licytować czyje kung-fu lepsze.

To nie tak ;). Ja tylko chcę, żeby kolega się otworzył na nowe możliwości :P. Sam byłem w identycznym położeniu - póki nie zmacałem. Teraz morda mie się cieszy i mam x wzmaków i efektów na pokładzie - podejrzewam, że gadających na 9...% oryginałów. Co do ceny - head lampa ≈ 11R po rabacie, więc nie o cenę się rozchodzi, tylko o tr00 i mental.

Dilej przed wzmakiem - ależ się robiła piękna katastrofa!

mi w dileju przed wzmakiem nie podoba sie, ze kazde odbicei sie przesterowuje (jezeli uzywam preampu do przestereowania sygnalu). jeżeli ktoś używa drajwu w kostce, a calego ampa tylko do zrobienia sygnalu glosnym, to chyba delay se moze tak być. PROBLEM TKWI W TYM, CZY ISTNIEJE DRAJW W KOSTCE, KTÓRY GRA FAJNIE. bo budżetowe kostki to se można między bajki chyba wcisnąć.

EDIT: ja mam tak ohydnie mało kasy na sprzęt, że jak pisalem wczesnoiej wszystko sobie robie sam, z czesci z odzysku lub dlugo ciułanej gotówki. więc 11R i tak będzie w chuj droższy od każdej innej alternatywy handmade.
« Ostatnia zmiana: 21 Wrz, 2011, 14:59:04 wysłana przez bartolinho77 »