Autor Wątek: NRD - mam co chciałem :)  (Przeczytany 8013 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Odp: NRD - mam co chciałem :)
« 03 Lip, 2011, 20:05:17 »
Dzięki :)

(Meska + PRS Custom) ale akurat Ubershall jest równie zacny, jak nie fajniejszy ;)
Jasne że Bogner to wyższa półka w stosunku do mojej wcześniejszej Mesy, ale też nie ma jakiejś cholernej przepaści, powiedziałbym tak: SR to dobry, zawodowy, sprawdzony wzmak, imo stosunkowo uniwersalny, ale Bogner to imo taki mix najlepszych cech Mesy, 5150 i zapewne miliona innych wzmaków o których nie mam zielonego pojęcia, ale o własnym charakterze (piszę tu o przesterze, na cleana poświęciłem za mało czasu żeby coś sensownego napisać). Coś innego, mimo że tak naprawdę poznałem niewiele wzmaków. A może po prostu trzyma mnie efekt wow? :D

mam obecnie bardzo podobny ;) Uberbomber to mój wzmak numero uno (...) Co do kanału przesterowanego, to ze swoim Cu wykręciłem bardzo fajne lekkie drajvy, pobaw się trochę vol w gicie bo naprawdę ciekawe rzeczy można ukręcić
A jaką masz wersję? Blue Rev czy Twin Jet? Metalowy grill?
Z tymi drivami to muszę jeszcze popracować, pewnie byłoby lepiej jakbym zdjął ździebko gainu (mam trochę poniżej połowy), ale szkoda mi go skręcać, bo fajny sound ukręciłem. Generalnie to wzmaka dopiero poznaję

Zajebisty head! Chciałbym to na żywo posłuchać koniecznie ! :)
Zapraszam do Łodzi na ogranie :)

Z próbkami ciężko, ale możliwe że jakoś niedługo (3 miechy?) uda się nagrać demo :)

Wiesz co men, ja mam mkI, z zieloną diodką jeszcze. Kurwi toto strasznie. Z informacji jakie mam wynika że jest to jeden z najwcześniejszych Uberbomberów, budowany ręką mistrza. Nie wiem jak ma się jego brzmienie do obecnych wersji, ale dla mnie osobiście jest przekozackie.
No pain No gain !