jupikaej... jak to mowil moj tata
dobra nie jestem forumowiczem mimo ze kidys bywalem,znam pare osob tutaj i przygldalem sie dlugo ...az postawnowilem sie dolaczyc
dobra do rzeczy
mam POD XT juz ponad 2 lat (za 2miechy bedzie z 3:P) ale od 5 miesiecy jestem posiadaczem model packa(wszysko) wybulilem za to 70L bo fundnowalme sobie bedac w szkocji.
Strasznie ciezko bylo to dostac sczegolnie ze trzba bylo miec karte kredytowa i to jescze taka jaka akceptuja.mialem z tym perypetie,niewazne
Linki z emula i inne pierdoly to sciema,trzba byc zalogowanym na Line6,trzeba podac nr seryjny,trzeba miec net podlaczaony,wysylaja ci koda,sprawdzaja i sciagane masz modelpacki przez line monkeya
Brzmieniowo... hmm wiadomo ze nie poprawiaja one brzmienia (czestotliwosic probkowania czy czegkolwiek innego podobnego) samego poda,ale dodaja pare "presetow"...a ja w sumie jestem fanatykiem brzmeinia meshuggahowego..(pan bulb mnie przekonal do metalshopa).
Brzmienia ciekawe, wiele bardziej klarowne niz te ktore nam dostarczono w standardzie.. sczegolnie Diamondplate.. oraz urywajacy dupe Big Bottom...w sumie tylko o niego chodzilo ...ale tez... no wlasnie=zaskoczyly mnie tez inne z ktorych pare ciekawych brzmien mozna wykrzesac
FX... poza dodaniem paru zbednych bajerow typu "synth" i udawaniu kiepskium basu jest FX equalizer... czyli podbicie czegostam co kto chce... co naprawde potrafi zastapic wysluzonego i mulacego screamera,tubedrive i takei tam bajery jak niby symulacja MetalzoneMt2 ... (ble)
Ogolnie dodanie paru innych efektow i mix ich jest bardzo mile brzmiacy,bardzo polecam
W modelpacku mialem tez cos jak classic pack...ale w sumie po przesluchaniu nie trafil do mnie woogle,a wolalem go wziasc w sumie 3 w cenie 2:P
Jesli ktos ma mozliwosc i koncenrtuje sie na BRZEMIENIU(do nagrywania) a nie na tresci muzycznej
to polecam... w przeciwnym razie mozna zyc bez MP...
.ciekawi mnie czy wyjdzie wersja oprogramowania 4.0... moze dodali by 1000 pasm eq albo lepsze paczki:P... moze kiedys MP beddzize free... liczylem na to prawie 2 lata
niestety ;]