Miał ktoś kiedykolwiek do czynienia ze wzmakami tej serii?
Ostatnimi czasy przymierzam się do odsprzedania mojego Sajda MK4 na rzecz czegoś innego. Dotychczas w zaparte mierzylem w Engl'a Powerballa. Niedawno trafiłem na oficjalną stronę Blackstar'a i mocno mnie zaintrygowała wyżej wymieniona seria. Ten headzik 200W w szczególności 
Zajebiście mnie ciekawi jak to smiga. Są niby filmy demonstracyjne na oficjalnej stronie, ale doświadczenie pokazuje, ze firmowe testy sprzętu są wybitnie niemiarodajne (głównie ze względu na gitary jakich się z tym używa. czasem jakiś strat, czasem jakiś gibol, a to zupełnie nie moja bajka).
Konkretnie: ciekawi mnie jakby to śmigalo na nieco bardziej szatańskim ustawieniu. Mogą to być zarówno aktywy typu EMG, mocne pasywy ala Lundgren M7 i podobne. Właściwie to zainteresuje mnie każda opinia/próbka/sugestia w kwestii tego wzmaka.
Sam mierzę w uniwersalność, a reklama firmy brzmi obiecująco 
Co powiecie?
http://www.blackstaramps.co.uk/products/seriesone/seriesone200.html
( Obraz usunięty.)
od razu powiem, ze nie oplaca sie brac series one, chyba, ze tak jak inni ulegaja manii/magii "lampy za 8000zł +, wiec musi byc dobra". Jestem swiezutkim posiadaczem Blackstara HT-STAGE 100 i nic nie brakuje temu headzikowi. Mnogosc brzmien, jakie moge uzyskac w domowym studiu bija na glowe moim zdaniem potrzebe kupowania mesy,marshalla, ktore sa o wiele drozsze. a mnie nie zadowalaja byle jakie "podobne" brzmienia, bo nagrywaniem zajmuje sie nie od dzis i zawsze szukalem duzej palety w jednym headzie. Kapitalna sprawa. po sample zapraszam na priv