Ja tam lubię oglądać studio raporty
I nie jestem w tym jedyny, nikt Cię nie zmusza do oglądania ich. Naprawdę! 
jak bym miał 16 lat też bym sie tym jarał, porównaj sobie raport ze studia dla przykładu Dillingera, Converge, Black Dahli np As Blood. Porównaj z tym co robimy my i potem się wypowiadaj ok?
Ja też lubię oglądać studio raporty. Interesuje mnie proces powstawania płyty, użyty sprzęt, ilość instrumentów/ścieżek, jak przebiega profesjonalna sesja nagraniowa i cała reszta informacji w nich zawarta. Później możesz to wszystko porównać do efektu końcowego, czyli gotowej płyty i być bogatszy o wiedzę jak osiągnęli to wszystko. Przecież większość z nas również chciałaby/korzystała/będzie korzystać z usług studia nagraniowego. Dobrze jest wiedzieć jak taka sesja mniej więcej przebiega oraz GDZIE i Z KIM się chce pracować (a są one również źródłem orientacji w tym temacie). Takie raporty pełnią także rolę promocji zespołu jak i studia nagraniowego. Jeśli Ty Drevniak nie odczuwasz potrzeby i nie widzisz sensu oglądania tychże raportów to nie znaczy, że kto inny nie widzi w nich sensu. Inna sprawa, że można je oglądać tak, jak oglądamy głupie i śmieszne filmiki na YT - dla zabicia czasu, rozrywki czy bycia na bieżąco z karmą troli