Autor Wątek: Chcesz pomixować? + Mix do oceny (DI w środku)  (Przeczytany 8038 razy)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
Nie no kręcenie EQ basu i gitar to też ciekawa sprawa - nawet na sucho bez perki. Można sprawdzić czy coś się umie mimo wszystko;)
Jakby nie było zrobiłem już sobie takie pseudo-garki z podstawki EZDrummera i powoli wrzucam wstępny mix, który przed chwilą zmajstrowałem. Później jak dostanę inną perkę to też się pobawię dla porównania.

Tak btw to właśnie się okazało, że mam trochę za słabego kompa do zabawy w reamping - jak na każdą ścieżkę gitar załaduję Amplitube Metal to pożera mi ponad połowę RAMu i 70% CPU. Jak do tego dojdzie jeszcze TRacks 3 na kanale master to już zaczyna się lekko przycinać PeCet, nie mówię już o wrzuceniu EZD (musiałem perkę wyrenderować z oddzielnego projektu do WAV)...

Dobra, to w takim razie zapraszam do oceny wstępnego mixu - słychać wyraźnie, że jestem głuchym zjebem i kompletnie się nie znam na mixowaniu. Ponadto ujawnia się też tendencja do zbyt głośnej, kwadratowej kompresji, którą uwielbiam:D
Wlacz osadzony player soundcloud

endżoj!

PS. Symulacja Randalla Warheada z Amplitube Metal trochę dziwnie się sprawdza w takiej stylistyce, ale chyba nie jest aż tak źle. Ścieżka basu jest zajebista w tym kawałku, zarąbiście brzmi!

A co do mixów wrzuconych tutaj to jak na razie Muszowy najlepszy jak dla mnie póki co. Ale brzmienie gitar mi się osobiście nie podoba takowe niestety.
« Ostatnia zmiana: 22 Sty, 2011, 18:28:33 wysłana przez Jakub_Z. »