Cytat z tamtego forum: "NS10 są popularne przede wszystkim w zestawieniu z mikserem SSL 4000. Dlaczego jest to istotne. Otóż wtedy NS10 znajdują się na określonej wysokości i określonej odległości od słuchacza."
Przeczytałem tylko pierwszy post z tematu.. Ale zastanawiam się nad tym, czy na podstawkach bądź stercie książek nie mogę postawić monitorów w odpowiedniej (nawet takiej samej jak na SSLu) odległości?
I nie, broń boże nie podważam umiejętności Jacka, ale.. Trochę mi to voodoo audio pachnie, i marmurowymi podstawkami pod kable zasilające..
@Aston: możliwości korekcji nie do końca służą temu, żeby skorygować marne brzmienie monitorów, a do tego, żeby dopasować je do pomieszczenia..
@Semedi: to prawda, że monitory za 2kzł/para to nie monitory. Ale skoro w tej kategorii cenowej jest wybór, to uważam, że warto szukać najlepszego dla siebie rozwiązania.

Ze sprzętem do pewnej (bardzo zresztą wysoko postawionej) granicy cenowej, zawsze jest tak, że warto dołożyć jeszcze 1, 2 czy 5kzł.. Ale trzeba je mieć.

Ale wszyscy to wiecie więc nie będę pisał o oczywistościach.