Autor Wątek: NPD - nowe pikapy dej!  (Przeczytany 13947 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: NPD - nowe pikapy dej!
« 12 Gru, 2010, 11:27:35 »
Właśnie myślałem też o wstawieniu 2xVol. Z tone nie wiem do tej pory co zrobić, z jednej strony podoba mi się skręcanie go do "nosowatych" brzmień więc bym zostawił. Ale z drugiej i tak nie występuję przed publiką (na szczęście dla niej :P ) więc przy nagrywaniu czegokolwiek sprawę powinien załatwić eq. Bo wstawianie dodatkowego vol bez ingerencji w tone to kolejne wiercenie, zresztą w tym cavity już teraz mało co się mieści :P

Ale jak pisałem - sprawa NIE jest na teraz. Po prostu jest temat, więc się podpiąłem pod niego ;) Okaże się niedługo czy będę się pozbywał Yamahy (tak, tej z NGD :( ) na rzecz inwestycji w bas (tudzież jakiś extremalny extended range :devil: ), i dopiero ten wybór zdeterminuje co będzie się działo z pickupami w SG. Ale dzięki za podpowiedzi! :)

PS. Skoro rzeczesz że Merlin dałby radę upchnąć P-90 w rozmiar humbuckera, to już coś. O tym SD poszukam, bo nie wiedziałem. W każdym razie jeszcze raz TXH :D

BIG OLD FAT ED:

Piszę tutaj coby nie robić burdlu, bo temat jest o P-90. Myśl o wierceniu mojego SG dojrzewa coraz bardziej, i teraz kilka pytań ostatecznych:

- w razie kupna, z czym dostarcza swoje wyroby Pan Merlin? Bo na stronie gdzieś o tym kiedyś było, ale zmienił się layout i nie do końca łapię jeszcze co gdzie jest... Chociaż w sumie do P-90 potrzeba mi tylko drugiego potka Vol - bo 2x Volume by było, z czego do humba push-pull,
- jak idzie z wierceniem gitary pod P-90 bez frezarki? Tzn. frezowanie bez frezarki - czytaj wiercenie? ;) Bo frezarki nie mam, i nie pożyczę (szukałem już), a wolałbym na wejściu czegoś nie spierdzielić zwykłą wiertarką...
- czy wersja neck i bridge istnieją, czy nie? Bo np. o SD czytałem że tak, u Merlina znów nie mogłem się doszukać ::)

- i na koniec - czy w miarę możliwości ktoś nie chce się pozbyć jednej sztuki za jakiś czas i w sensownej kasie? ;) Bo na razie nie chcę zakładać tematu, ale...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.