Autor Wątek: Co myślicie na temat tej propozycji ERG?  (Przeczytany 49216 razy)

Offline Apophis

• Prawie użytkownik
Odp: Co myślicie na temat tej propozycji ERG?
« 05 Maj, 2008, 14:42:21 »
PO PIĄTE - moje ceny wcale nie są takie wysokie. Ci którzy chcą mieć ósemkę za 1000$ niech zobaczą ile kosztują w takim Warmoth zwykłe standardowe korpusy do Straciaków, Tele, ile tam kosztują gryfy... Powiem szczerze - skompletowanie samej dechy i gryfu w cenie poniżej 700$ jest baaaardzo trudne i raczej mówimy o najbadziewniejszych opcjach. A przecież Warmoth odwala straszna masówę na CNC i ceny ma naprawde niskie!

I własnie o to chodzi, bo cięzko poza niewielkim gronem świadomych gitarzystów przełamać stereotyp, że gitary Ibola, Jacksona itp w cenie do 2000zł sa świetne i w ogóle top światowy i czołówka i po co im jakis tam custom. Wszyscy wiemy ile kosztuje porządne drewno i nawet w takim Watmoth plus wykonczenie i czesci do poziomu 1000$ nie da rady zejść. Dlatego mam pewne obawy co do tej planowanej ósemki od Agile w cenie około 600$ z EMG 808. Ja sie szczerze zastanawiam z czego ona bedzie zrobiona :) mimo, że to z krajów ryzowych bedzie.

Wracając do tematu głównego właśnie kwestia czasu bedzie równiez problematyczna, bo albo bedzie coś od reki/max 1-2 tygodnie dostepne, albo klient sie znudzi czekaniem. Jeżeli na niewielka custom opcję czas oczekiwania ma sie wydłuzyć powiedzmy do 1 miesiąca, to juz po kliencie. Wiem, że zaraz powiecie, że nie prawda, ale postawcie sie w miejscu kogoś, kto ma zajawkę i chce od razu, zapomnijcie o swojej wiedzy, doświadczeniu itp. Bo jeżeli Przemek chce celowac w świadomego klienta (co oznacza użytkowników tego forum w wiekszości) to całkiem inna kwestia. Ale o jakims zawojowaniu rynku na wieksza skalę nie ma mowy w tym przypadku, mino, że pewnie nawet nie o to chodzi.

Moim skromnym zdaniem najlepsze wyjście jest takie - powiedzmy po 1 modelu 6, 7 i 8 strunówki bez jakichkolwiek modyfikacji dostepnych w standardzie. Czas oczekiwania - max tydzień i koniec. Jak ktoś chce zmianę - wtedy jest custom shop, a nie jakaś tam customizacja - wtedy czas oczekiwania powiedzmy 2 miesiące i koniec. Wybór opcji - wedle zyczenia.