Maczos Bass Shop

Autor Wątek: harley benton g212 vintage - O CO CHODZI???  (Przeczytany 9528 razy)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • moose powered
    • IMPALA
Fame kiedys Laboga robil, ale to chyba juz nie to?
dbaj o kręgosłup - nie graj zbyt ciężko

"i to" - Lothar

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Fame kiedys Laboga robil, ale to chyba juz nie to?
I tak i nie. Fame to marka sklepu Musicstore.
Pod ta nazwa sprzedawane sa produkty wielu roznych producentow (wzmaki robione sa przez Laboge i Yerasov z Rosji, efekty to Biyang itp.). Ale kto robi im te paki, tego nie wiem. Pewnie temat bedzie poruszony szybko na niemieckich forach. Jak sie czegos dowiem, to dam znac :)
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2012 i nie tylko...

Offline Budzan

• Pr0
Kurwa, szkoda ze wczeniej tego nie wyczailem, bo moz ebym sie skusil
HB w thomannie sie skonczyly. Do konca maja nie bedzie ich wiec kupilem pake marszczala..

Offline zibisound

• Prawie użytkownik
Witam. Wykonałem parę paczek 2*12 i 4*12 w/g konstrukcji Fendera i te paczki są robione do basu i klawiszy. Paczka zamknięta gra dołem a półotwarta-górą. Paczka Fendera ma z przodu otwór na dole i półkę . Do basu otwór ma 30mm
wysokości a ja do gitary solowej zrobiłem ok 50 mm. Tył i boki kolumny są wytłumione cienką warstwą wojłoku. testowli te paczki muzycy i byli zdziwieni, jak to gra. A gra całym pasmem i paka ma fajny, dość głęboki dół, co ma znaczenie dla
grania cięższej muzy. Mam nadzieję, że zainteresuje to kolegów muzyków, bo temat jest wazny a dobra paczka to przecież podstawa w zestawie. Zainteresowanych proszę o pytania na:zibisound@o2.pl lub tel:22 25 20 350 i 697 08 10 44. Pozdrawiam- Zygmunt.
 1. Dozwolone jest zamieszczanie ogłoszeń w dziale Giełda (z wyjątkiem "wyszukane w sieci") jedynie stałym użytkownikom, będącym częścią naszej społeczności, w związku z czym narzucamy limit aktywności użytkownika od 20 postów w innych działach.

3. Zamieszczanie ń jest dopuszczalne tylko w dziale Giełda.

Offline sebasw

• Gaduła
Ma ktoś tę pakę FANE? możecie napisać jak to gra?

Offline regecore

• Gaduła
-> zibisound Twoje wynalazki mozna czasem zobaczyc na allegro lub równeiz poczytac o tej wspaniałości na gitara.pl polecam jest na czym oko zawiesić i uśmiech również.

Wszystkie te taniosci pewnie sklada chinczyc w tej samej fabryce. Tak jak w PA estradówki wsyzstkie sa takie same, roznia sie logiem i cena, kto ma lepszy marketing sprzeda tego wiecej.

Co  do lekkosci sklejki jest to fakt, ze powinna byc lekka i niezbyt gęsta gdyz ma to pozytywny wplyw na brzmienie kolumny. Oczywiście bez extremy jak np sklejka warwicka 5 warstw tylko i pęka to pod ciezarem głośników, a skladane jest na zszywki :). Moge zarzucic fot jakby ktos chcial zerknac :)
.

Offline TripleXXX

• Gaduła
    • www.buzzarocabs.com
Co  do lekkosci sklejki jest to fakt, ze powinna byc lekka i niezbyt gęsta gdyz ma to pozytywny wplyw na brzmienie kolumny.
Najbardziej popularna sklejka to brzoza, która ani nie jest lekka ani niezbyt gęsta. Czy to ma pozytywny wpływ na brzmienie? 3/4 firm z branży tego używa, więc chyba nie warto się im sprzeciwiać.
www.buzzarocabs.com KOLUMNY GITAROWE / OBUDOWY HEAD / COMBO / RENOWACJA itp.

Offline regecore

• Gaduła
Jest parę gatunków sklejki brzozowej najbardziej popularna do kolumn to bałtycka.
.

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Tanio, ciezko i przyjemnie :)
    • Tanio, ciezko i przyjemnie - zapraszam! :)
fajna paka fajna... milej mi sie na niej harcuje niz na framusie :)

Offline Budzan

• Pr0
fajna paka fajna... milej mi sie na niej harcuje niz na framusie :)
dlatego chciales ja sprzedac?:P