Autor Wątek: Brudy na czerwonym kanale EVH 5150 III  (Przeczytany 940 razy)

Offline GhostAT69

  • Gaduła
  • Wiadomości: 105
Brudy na czerwonym kanale EVH 5150 III
« 19 Sty, 2018, 14:28:41 »
Cze!
Od jakiegos czasu mam to malenstwo i do tej pory uzywalem tylko niebieskiego kanalu, jednak przyszedl czas na leady etc.
Niewazne od ustawien, bramy szumow itd caly czas dzieje sie cos takiego jak na zalaczonym filmiku.
Jakies rady co to moze byc/ jak to wyelmininowac ? Z tego co slyszalem czerwony kanal ma zawsze troche brudow ale na boga cos z tym musi byc nie halo.
Mam nadzieje ze link dziala


Offline Bjørn

  • Pr0
  • Wiadomości: 3 049
  • Official "A" brand supporter & future contributor
Legendy głoszą o tajemniczym artefakcie zwanym bramką szumów...

Poza tym brzmi dla mnie jak wina kabla instrumentalnego. Tzn u mnie kiedys byl podobny objaw jak na filmiku.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Axe-Fx > all your amps : : .

Offline IndependenT

  • Gaduła
  • Wiadomości: 275
według mnie wszystko jest ok, swoją drogą mógłbyś napisać gdzie zamawiałeś taki case do niego?

Offline GhostAT69

  • Gaduła
  • Wiadomości: 105
Nie sadze ze wszystko jest okej, obadaj drugi filmik ponizej.
Kupilem go juz z takim casem od typa z Glasgow, wiec sadze ze kupil go gdzies tutaj na miejscu.

https://www.youtube.com/watch?v=wKI13zlV_hM&feature=youtu.be

według mnie wszystko jest ok, swoją drogą mógłbyś napisać gdzie zamawiałeś taki case do niego?

Legendy glosza ze niektorzy potrafia czytac ze zrozumieniem :) Bramka podpieta, kable wszystkie nowe ( podmienilem kable w drugim filmiku dla porownania )


Legendy głoszą o tajemniczym artefakcie zwanym bramką szumów...

Poza tym brzmi dla mnie jak wina kabla instrumentalnego. Tzn u mnie kiedys byl podobny objaw jak na filmiku.

Offline puffmajster

  • Gaduła
  • Wiadomości: 130
Wepnij kabel w return pętli jeżeli takie coś się dzieje to lampy na końcówce do wymiany :)

Offline bamse

  • Prawie użytkownik
  • Wiadomości: 34
Albo wyjmij smartfona z kieszeni, gdy grasz i ew sieć wifi też może takie rzeczy powodować.

Offline puffmajster

  • Gaduła
  • Wiadomości: 130
Ty tak na poważnie? :D

Offline Baszoo

  • Prawie użytkownik
  • Wiadomości: 32
Ja obstawiam lampy również lampy.
Najpierw sprawdziłbym lampy na przedwzmacniaczu 12AX7 szczególnie V1.
Jak masz jakąś zapasową 12ax7 wyjmij i wymień sprawdzając czy nie pomogło (i tak wszystkie po kolei).
Jak nie będzie poprawy to może być również oznaka zużycia lamp mocy i tu gorzej bo komplet lamp sparowanych i biasowanie w speca.

EDYTA: kabel w return pętli pozwoli Ci od razu wyeliminować preamp także faktycznie jako 1 test.
Powodzonka
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2018, 12:35:25 wysłana przez Baszoo »

 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
13 Odpowiedzi
3002 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 20 Lut, 2010, 16:53:47
wysłana przez daniel.iron
8 Odpowiedzi
5335 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 09 Kwi, 2014, 13:07:00
wysłana przez Dick Retard
14 Odpowiedzi
2501 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 02 Lut, 2015, 14:03:25
wysłana przez SWK.LethalInjection
11 Odpowiedzi
3784 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 19 Lis, 2013, 11:14:02
wysłana przez vysnafca75
2 Odpowiedzi
859 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 07 Lis, 2017, 10:12:29
wysłana przez Page_Hamilton


Klikajac reklamy wspierasz serwis.