Forum Sevenstring.pl

Home Recording => Software => Wątek zaczęty przez: CiechW w 04 Sty, 2018, 13:54:59

Tytuł: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: CiechW w 04 Sty, 2018, 13:54:59
Cześć, mój problem polega na tym, że w Reaperze nie słychać dzwięku. W głośnikach słychać jedynie naturalny dzwięk gitary. W obydwu programach widać, że wykrywany jest sygnał. Mimo zmianiania presetów w Guitar Rigu nic się nie zmienia. Nawet po nagraniu gitary i włączeniu przycisku odtwarzania nic nie słychać. Dodam, że podczas normalnego włączania Guitar Riga wszystko jest ok.
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Aremenius w 04 Sty, 2018, 14:39:50
Output sprawdź czy jest na ASIO, jeśli nie to tam pogmeraj. To jest w opcjach w zakładce Preferences jeśli mnie pamięć nie myli ;)
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Semedi w 04 Sty, 2018, 14:48:56
a to nie czasem direct monitoring jest tu potrzebny?

(http://www.musiker-board.de/attachments/f79-recording-forum//f716-software-rec//f735-reaper-rec//230731d1344071866-metronom-daw-aber-ohne-direct-monitoring-reaper-monitor.jpg)
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Aremenius w 04 Sty, 2018, 16:04:58
Mówi że przy odtwarzaniu to samo, też na początku o monitoringu myślałem :)
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Majk w 04 Sty, 2018, 18:09:27
A że tak spytam, przycisk FX świeci się na zielono? :)
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: CiechW w 05 Sty, 2018, 01:38:30
Tak ,przycisk Fx świeci się,monitoring jest włączony.
(https://images81.fotosik.pl/954/05c1c835fd0a35f4med.png) (https://www.fotosik.pl/zdjecie/05c1c835fd0a35f4)
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Aremenius w 05 Sty, 2018, 07:53:35
Hmmm... Głośniki włączone? XD
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: CiechW w 05 Sty, 2018, 11:47:53
No skoro słychać wszystkie dzwięki systemowe i bezbarwną gitarę :D
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Aremenius w 05 Sty, 2018, 12:44:12
To na outputach coś zjebane, innej opcji za bardzo już tutaj nie widzę, chyba że niechcący kręcąc wyłączyłeś symulacje wzmaka/paki czego tam jeszcze ;)

Posty połączone: 05 Sty, 2018, 12:45:16
To na outputach coś zjebane, innej opcji za bardzo już tutaj nie widzę, chyba że niechcący kręcąc wyłączyłeś symulacje wzmaka/paki czego tam jeszcze ;)

Ewentualnie jeszcze przejrzyj zakładkę "Playback" czy tam wszystko jet po ludzku, zazwyczaj fabrycznie jest ale może coś pozmieniałeś w trakcie szukania przyczyny problemu
Tytuł: Odp: Reaper+Guitar Rig 5
Wiadomość wysłana przez: Majk w 05 Sty, 2018, 14:36:11
A w ustawieniach ASIO z poziomu ASiO wszystko ok?