Autor Wątek: Reaper i Asio nagle przestało działać  (Przeczytany 390 razy)

Offline Majk

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 54
Reaper i Asio nagle przestało działać
« 30 Kwi, 2017, 13:15:07 »
Siemka. Próbuję sobie to naprawić sam ale obawiam się że jestem zbyt nerwowy do takich działań.. Otóż posaidam Behringer UM2, Reapera i sterowniki ASIO. W piątek wszystko ładnie działało (od jakichś 5 miesięcy zresztą). Nigdzie nie grzebałem ja, na laptopa też hasło założone to nikt się tu nie mógł do niczego dostać. No i co? I wracam wczoraj z próby, chciałem powtórzyć sobie riff i od razu go nagrać.. Chuj, jeden wielki... Nie odbiera żadnego dźwięku, wskaźnik poziomów wejściowych też ani drgnie.  Żadnego dźwięku nie wypuszcza. Jedynie ikonka asio mruga mi w toolbarze na zielono-czerwono.  Z głośników słyszę jakieś 3-4 pyknięcia, chwila przerwy, i od nowa. Dodam że próbowałem przearanżować absolutnie wszystkie ustawienia, reinstalowałem i repera i asio. Nic się nie dzieje... Ktoś ma jakieś pomysły o co chodzi?

 

Posty połączone: 30 Kwi, 2017, 16:20:51
Asio widzi interfejs, ale jakkolwiek go tam nie ustawię, i go nie włączę, to w reaperze interfejs po prostu nie działa. Sygnał nie wchodzi do komputera bo nic nie rusza, a ikona asio dalej mruga na zielono-czerwono. Dodam że na innych sterownikach niż asio, interfejs po prostu nie działa. I co to kurwa mu się stać mogło, skoro nic nie zmieniałem i chodziło, a tu nagle chuj wszystko strzelił.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2017, 16:20:51 wysłana przez Majk »

Offline JanuszuNieKrzywdz

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 67
Może próbkowanie gdzieś masz źle ustawione?? niektóre tryby nie działają i jak coś po drodze źle ustawisz to cały łancuch pada.
No i u mnie jest tak, że jak wyjście nie jest ustawione to urządzenie nie zadziała :D Wiec sprawdź wyjście.

No i postaraj się zrobić debugowanie jakieś podstawowe. W miarę możliwości sprawdź pokolei czy urządzenie daje sygnał, choć rozumiem że może w ogóle nie zadziałac w innym srodowisku.

Offline Majk

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 54
Jebałem sie z tym 5h. SZukałem, kręciłem, instalowałem wszystko po 14 razy i co? I coś mnie tchnęło żeby jednak poszukać jakichkolwiek sterowników.. Zainstalowałem do od UCG112 i działa XD Tylko teraz problem bo nie zjadę z latencją niżej niż 10ms, co prawda do teraz grałem przy 7.2 i było okej, ale teraz nie wiem czy zbytnio nie sugeruje się cyferkami że opóźnia :D


Posty połączone: 30 Kwi, 2017, 18:39:58
Yep udało mi się zjechać poniżej 5, jednak tutaj nie rozumiem jednej rzeczy xD

Podkreśliłem 2 rzeczy w załączniku, co oznacza 1 i 2? Latencja WE i WY? Jakoś nie słyszę na wyjściu opóźnienia a 18 to już jednak rozjeżdżałoby mi audio :D
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2017, 18:39:59 wysłana przez Majk »

Offline JanuszuNieKrzywdz

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 67
u mnie przy 160 próbkach jest 8/8

Offline Majk

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 54
Laptop juz dosyć leciwy, a i interfejsu na fenomen nie uważam. Ale do typowego homerecordingu i nauki jakichkolwiek podstaw miksu, jest ok :D

 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
10 Odpowiedzi
3576 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Kwi, 2011, 21:02:03
wysłana przez PJ_SF
23 Odpowiedzi
6369 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Sie, 2011, 11:45:13
wysłana przez mlodysatan
0 Odpowiedzi
662 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 24 Lis, 2011, 18:57:06
wysłana przez mlodysatan
8 Odpowiedzi
2042 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 10 Mar, 2012, 11:00:47
wysłana przez Stivo2005
15 Odpowiedzi
1935 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 19 Lip, 2015, 23:38:46
wysłana przez frost07


Klikajac reklamy wspierasz serwis.