Ja troche tez mialem przygode z kabelkami roznego pokroju od tanich do srednio wygorwanych cen. Znane wszystkim DIE HARD (mam do tej pory jeden (1.5 m) mialem takich kilka i te kilka, oprocz jednego, padly mi po roku czasu ! A w tych czasach jeszcze nie jezdzilem tak namietnie na zadny proby itp rzeczy... Ale, ten jeden jedyny mi sie uchowal i dziala slusznie, podczas zywota owych kabelkow nie mialem im nic do zarzucenia, dzwiek bardzo ladnie brzmial, ekranowanie srednie (ale za ta cene nie mozna wymagac) ogolem tak do domu badz na jakas probe mozna je zabrac

Pozniej pojechalem po taniosci maksymalnej kupilem sobie CORT'y ! Szok wytrzymaly az 3 miesiace

Dwa kable dlugosci 3 M za 35zl (za szt). No i po tych Cort'ach trafila mnie kurwica jednym slowem, mialem jakies jeszcze inne kable NO NAME, ktore jako tako dawaly rade, ale do grania prob ni chuj sie nie nadawaly ! To tak po krotce opisalem kilka latek uzytkowania

No i nadejlszla ta wielkopomna chwila !
Dorwalem sie do dwoch firm tj: LABOGA i MONSTER. Brzmienie nie do porownania jak dla mnie wszystko jest wyrazniejsze, brak jebanych szumow oraz co najwazniejsze TO RWIE DUPE !
Sprawdzilem je takze w studio w roznych konfiguracjach podlaczenia. Przez POD'a liniowo do Rackow, POD -> USB , oraz PODzik to petle efektow i przez piecyk -> mike... oraz gitara prosto do piecyka -> mike. (head JCM 900 paka 1960A scieta)
Rezultaty !?
Z tego ze ja moze i gluchy jestem , ale roznic na ktore ja zwracalem uwage bylo kilka.
Raz to o ktorej pisalem, zlikwidowane zbedne szumy na kablu w kazdej opcji bylo mozna to uslyszec.
Brzmienie, selektywnosc wyrazniejsze tez w kazdym podlaczeniu, myslalem ze nie bedzie to az tak slyszalne, ale jednak

Krotko mowiac i podsumowujac moja wypowiedz. Warto zainwestowac w lepsze kable ze wzgledu na zywotnosc, gwarancje i jakosc , co niektore wybredne osoby takie jak ja sysza jakies duperele

pozdro
EDIT:
Nie kazdy sie musi ze mna zgadzac
Jeszcze jedna sprawa czasmi mozna sie podpierac wykresami roznymi apropo wydajnosci itp. Ale jedna rzecz z doswiadczenia wiem, tu nie chodzi o kable ale o inny sprzet typu TV telewizor 200Hz a 100Hz rozni sie cyferka i wykresem testowym, a duzo osob nie potrafi nawet tego rozroznic

Dlatego tez moja teza i moje zdanie nie zawsze musi sie zgadzac z waszym badz ze stanem faktycznym

Napisalem co ja sam na moje ucho uslyszalem