Autor Wątek: Bash sidewinder MKV - przeciek prawie kontrolowany  (Przeczytany 148188 razy)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Prawda jest taka, że jak osiągniemy pewien poziom to jakoś już nie potrzebujemy tylu gałek i nie wiadomo jak rozbudowanego wzmaka żeby zabrzmieć. 

Powiedział koleś z rackiem 10u ;D
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline sylkis

• Pr0
nie wiem, moze to dlatego, ze jestem chujowym gitarzysta, ale mnie sie wydawalo, ze taki milion przelacznikow nie rozbija sie o to, zeby brzmiec dobrze (bo brzmiec dobrze - jak sami na to zwrociliscie uwage - mozna i z czyms do bolu prostym), a raczej o to, aby mozna bylo to brzmienie spersonalizowac pod swoje widzimisie*... i zamiast 10 prostych urzadzen, kazde z drobna roznica w brzmieniu, mamy jeden duzy kombajn. z reszta czy wlasnie dorico ma nie byc czyms, co mozna zamowic w kilku odmianach gdzie to bedzie okrojony MK5, gdzie wiekszosc ustawien wgledem tegoz trzeba bedzie sprecyzowac przy zamowieniu, bo jak bedzie zbudowany to juz wiecej sie tego przelaczyc nie bedzie dalo?:P

*powiedzial linuksiarz ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2011, 15:10:23 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
A ja już czekam jak ktoś będzie sprzedawać sajda V u nas na giełdzie - za rok, może za 2 lata. :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Pneumonia2

• Pr0
Prawda jest taka, że jak osiągniemy pewien poziom to jakoś już nie potrzebujemy tylu gałek i nie wiadomo jak rozbudowanego wzmaka żeby zabrzmieć. 

Powiedział koleś z rackiem 10u ;D
Pisałem tylko o wzmaku, poza tym racka odchudziłem do 6U :D ale efekty to jest osobna sprawa.
nie wiem, moze to dlatego, ze jestem chujowym gitarzysta, ale mnie sie wydawalo, ze taki milion przelacznikow nie rozbija sie o to, zeby brzmiec dobrze (bo brzmiec dobrze - jak sami na to zwrociliscie uwage - mozna i z czyms do bolu prostym), a raczej o to, aby mozna bylo to brzmienie spersonalizowac pod swoje widzimisie*... i zamiast 10 prostych urzadzen, kazde z drobna roznica w brzmieniu, mamy jeden duzy kombajn. z reszta czy wlasnie dorico ma nie byc czyms, co mozna zamowic w kilku odmianach gdzie to bedzie okrojony MK5, gdzie wiekszosc ustawien wgledem tegoz trzeba bedzie sprecyzowac przy zamowieniu, bo jak bedzie zbudowany to juz wiecej sie tego przelaczyc nie bedzie dalo?:P

*powiedzial linuksiarz ;)
Ja zawsze miałem problem z uzyskaniem dobrego soundu samego wzmaka. Kupowałem te potwory z 28 gałkami i co grałem to kręciłem, raz mi się wydawało, że tak jest super innym, że tak. Tu nagle pstryczek ruszyłem o znowu lepiej ale za mało tego to kręcę i takie błędne koło. Jak nie mamy tych wszystkich pierdolników tylko dobrego prostego lampiaka to łapą działamy tak aby było jak najlepiej i z własnego doświadczenia wiem, że to się sprawdza. Jasne, że ktoś będzie wolał mieć te 1000 kombinacji i ustawień i jak potrafi to raz a dobrze ustawić a potem skupić się na graniu to super.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
I tak krok po kroczku mondo stał się rzecznikiem Basha, a może i wkrótce endorserem!
Ja tam bym cisnął o pół-darmową końcówę do Elevena ;).

Bat, nie rozpędzaj się tak. Miałem okazję przetestować, to przetestowałem, nagrałem, opisałem wrażenia. Jeśli ktokolwiek przylazłby do mnie z taką sprawą jak Szymon, to zrobiłbym to samo pewnie. Wiem, zachwycam się nim jak wariat, ale co ja poradzę, że jest tak dobry?

Swietna probka mondo! Mimo, nie zywa, to i tak ma moc.
Masz mozliwosc nagrania tego heada z paczka i mikrofonem?

Dzięki! Troszkę inspirowałem się Twoją całkiem sympatyczną próbką Dorico przy wymyślaniu riffu, dzięki za opinię i wpływ ;) Niestety, Szymon zabrał już MK5 ode mnie, bo to prototyp jedyny przecież, a kolejne prezentacje w następnych miastach czekają. Jednak, możliwe, że za jakiś czas będą i próbki zebrane mikrofonem... może i moje ;)

Petrucci? 6 miałem przez chwilę, najbardziej bezpłciowe wiosło jakie trzymałem w rękach, miałem wrażenie, że z gitary ma wyjść tylko sygnał który dalej musi zostać obrobiony przez masę efektów. Piezo ratuje trochę sytuację ale też nie zawsze, chciałem kupić wtedy to wiosło bo jest mega wygodne ale brzmienie mnie skutecznie odwiodło od tego pomysłu.

Tak, MMJP7, z BKP i piezo - założone struny 12-74. Jak to Szymon określił, przez to wszystko brzmi trochę jak bas, bo jeszcze MK5 do tego jedzie fajnym dołem, to tak go ustawiałem. Cleany na pewno nie były bezpłciowe w mojej opinii.

A co do dyskusji o gałkach? Lubię gałki. Matko jedyna, jak ja je lubię. Im więcej tym lepiej, jak lodów w wafelku.
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2011, 18:44:56 wysłana przez mondomg »

Offline wuj Bat

• Pr0
Óważam, rze robisz dobrą robotę i promo, więc co do rabatu to jestem/byłbym zupełnie na poważnie.
Paczki z głów!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
A ja już czekam jak ktoś będzie sprzedawać sajda V u nas na giełdzie - za rok, może za 2 lata. :)

Chyba, że namówimy Zorrastego do kupna tego wzmaka. Wtedy już w październiku będzie :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
Ja myślę, że byłby jeszcze zanim by go odebrał ;)
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Ja myślę, że byłby jeszcze zanim by go odebrał ;)

:D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
Cóż mogę rzec ;) Jeśli Zorro nie sprzeda ampa to chyba będzie oznaczało że jest User frendli ;)
BTW Namawianie i smęcenie to moja specjalność ;)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Szymon, mnie też możesz namówić?  :-*
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
Zamów  :evil: Namawiam! Będziesz chepi :devil:

Offline wuj Bat

• Pr0
Cóż mogę rzec ;) Jeśli Zorro nie sprzeda ampa to chyba będzie oznaczało że jest User frendli ;)

Sprzeda ;). Ale wiek, cena, czy ilość gał nie robią mu znaczenia, nothing personal ;).

Trochę żałuję, że nie dotarłem na prezentację.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Historia jeszcze wspomni mojego posta :D.
Paczki z głów!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
No, kurwa, Arti - poważnie się czaję na dżubili w takim razie:)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Arti, kilka kwestii wciąż pozostaje dla mnie niejasnych. Mógłbyś powtórzyć? :D

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
Zorro, czilaut, nikt tutaj przeca nie ma Ci za złe, że tak szastasz sprzętem - w końcu potencjalnie to dla nas dobrze, bo można kupić ciekawy, sprawdzony sprzęt w dobrej cenie. ;) to są tylko przyjacielsko gejowskie docinki, NAFIN PERSONAL. ;) a jeśli ktoś złośliwie rzuca takimi tekstami to z czystej zazdrości, że masz możliwość posiadania i osłuchiwania najróżniejszych gratów, a przede wszystkim wykorzystywania ich do zarabiania keszu na konkretnych dżobach. i za to ode mnie szacunek dla Ciebie, joł. ;)
do widzenia.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
Ja pierdolę jakie zwierzenia :D A ja np. wolałem żyć w nieświadomości i nie wiedzieć w jakim zespole grasz. Mówi się trudno.
Powodzenia :)
wearehelp.bandcamp. com

Offline wuj Bat

• Pr0
(...) (skrót redakcji - przyp.tłum. ;))
już, wytłumaczyłem się? :)

hugs
A.

Ależ oczywiście! Ale po co? :D.
Paczki z głów!

Offline Page_Hamilton

• Pr0
Haha :D Dokładnie dlatego nie miałem zamiaru tego robić :>
wearehelp.bandcamp. com

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Óważam, rze robisz dobrą robotę i promo, więc co do rabatu to jestem/byłbym zupełnie na poważnie.

No to powiedz mi tylko jeszcze, ile dostałeś od MG za słodzenie na forach ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Kupując nigdzie wcześniej nie słodziłem, wiec moje zachwyty były szczere, natomiast wynegocjowałem ładny rabat. Za to jak Marek sam to zobaczył, to ładnie postąpił w kwestii serwisowania ;).
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Sugerujesz, że moje zachwyty są nieszczere? Ludzie, trochę zaufania.

Offline wuj Bat

• Pr0
Absolutnie nie, wierzę Tobie, ale też chciałem, żebyś uwierzył w moje ;). Plus ew. dostał rabat :D. Myślę, że póki nie ma się swojego autografu nadrukowanego na urządzeniu/instrumencie i koncika na stronie producenta, to zachwyty można a priori uznać za zasłużone.
Paczki z głów!

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
To ja tez mogę startować o rabat o miejsce w galerii na stronie mg?