Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1427253 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Wiesz gdyby tak zupełnie sprawoidliwie na to spojrzeć to każde całowanie sie z laską na ławeczce i gdzie popadnie jest taką manifestacją . Mało tego nawet stsunki seksualne w parku par hetero jesteśmy w stanie "przezyć" ale co o całowaniu sie facetów pisali wyżej to wole nie wspominać i to już jest "be". Mało tego niektórych nas jara gdy laski sie całują ale panowie to już obraza. A to tylko nasze kulturowe przyzwyczajenia.

Ależ ja się całkowicie zgadzam! Tak samo uważam za nieobyczajne jak jakiś pojeb wymachuje kutasem na platformie podczas parady, tak jak i chłopak wciska dłoń w majtki dziewczynie w parku.

Ale może to ja jestem przewrażliwiony. :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
jeśli ktoś jest gejem to to jest jego i wyłącznie jego sprawa i nikomu nic do tego, po co się w ogóle przypierdalać. To samo z antykoncepcją i aborcją - jedni wlewają sobie szklankę wody, inni używają gumek, jeszcze inni ruchają jakoś inaczej

Widzisz, ale problem jest w tym, że pedały robią jakieś kurwa manifestacje swojej seksualności, jakieś gejowskie parady - na chuj to? Na chuj eksponują swoją orientację w taki sposób? Czy ktoś widział (poza Japonią i festiwalem kutasa) aby jakiś normalny człowiek robił hetero parady?

Z jednej strony się zgadzam, bo to jest trochę nadmuchiwanie balonika, ale zaś z drugiej strony im się nie dziwię - tolerancja u nas wygląda tak, że to jest wielka, pierdolona sensacja jeżeli ktoś jest gejem. To jest takie trochę błędne koło, bo gdyby IMO przestali robić parady, to może trochę inaczej to by wyglądało. Albo, gdyby te parady były bardziej informujące o stanie rzeczy zamiast wielkiego, jebitnego manifestu. Nie wiem, to jest dosyć ciężki temat do wymyślenia w pięć minut.

Paradoks wiary i pedalstwa & polityki: słynny "gdzie jest" krzyż zabrali, bo "powodował niepokoje społeczne", ale już kurwa zjebanej pedalskiej tęczy to nie usuną. Spalili ją, podpalali, ludzie nie chcą jej - ale co z tego, bo przecież nie powoduje niepokojów społecznych, nie?

Ludzie - jacy ludzie? Przecież nie wszyscy chcą ją spalić. Ja, osobiście, nie widzę nic złego w tęczy - to jest zjawisko występujące podczas oświetlania kropel przez słońce w atmosferze ziemskiej. I dla mnie zawsze tym to było. A to, że środowiska LGBT używają tego jako swojej flagi i do tęczy w Warszawie dorabia się jakąś ideologię to już inna kwestia.
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Paradoks wiary i pedalstwa & polityki: słynny "gdzie jest" krzyż zabrali, bo "powodował niepokoje społeczne", ale już kurwa zjebanej pedalskiej tęczy to nie usuną. Spalili ją, podpalali, ludzie nie chcą jej - ale co z tego, bo przecież nie powoduje niepokojów społecznych, nie?

Bzdura - http://natemat.pl/101217,warszawiacy-nie-chca-teczy-bzdura-60-proc-jest-za-i-uwaza-ja-za-symbol-radosci-i-tolerancji
Może nie chcą tęczy ci, którzy najgłośniej krzyczą, ale ogólnie Warszawiakom nie przeszkadza. Przecież to nie jest tylko symbol LGBT - szczęście, przymierze Boga z ludźmi; można na setki sposobów ją inaczej interpretować, nawet jeśli ma tylko 6 kolorów, nie siedem.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@commelina Możliwe, że zareagowałem na post Trzynastego trochę zbyt ostro, ale mam alergię na wrzucanie antykoncepcji do jednego worka z aborcją. Każdy ma prawo do stosowania, bądź nie, takich metod, jakie mu/jej odpowiadają. Problem zaczyna się w momencie, kiedy, idąc do lekarza, celem otrzymania recepty na dany środek, otrzymujesz odmowę z powodów niezwiązanych z kwestią medyczną, a kwestią światopoglądu lekarza. Zresztą, o wazektomii sam bardzo poważnie myślałem, tyle tylko, że dopiero po tym, kiedy założę rodzinę i spłodzę z moją kobietą dziecko bądź dzieci, w zależności od tego, jak zdecydujemy. Wokół antykoncepcji hormonalnej także narosło wiele mitów, które w większości odnoszą się do pierwszych generacji leków tego typu. Z moją poprzednią dziewczyną, zdecydowaliśmy się na antykoncepcję hormonalną na wyraźne zalecenie jej lekarki, celem ustabilizowania poziomu hormonów, bo miała z tym długoletnie problemy i po długich konsultacjach z moją Ciocią, która jest ginekologiem. Z obecną, poprzestajemy na starym dobrym lateksie i żadne z nas nie ma z tym problemu. Sytuacja, którą z kolei można obserwować od lat w Afryce, pokazuje, że gumki jednak nie są tak głupim pomysłem i w pewnych okolicznościach, o ironio, mogą przyczynić się do uratowania wielu istnień.

@Trzynasty Przepraszam, zareagowałem trochę zbyt ostro. Nie miałem na celu ani wyśmiania Twoich poglądów, ani ataku na Twoją osobę. Niemniej jednak, antykoncepcja i aborcja to dwa osobne tematy i tak, jak popieram pierwszy, o ile stosowany jest z głową, tak drugiego nie, przy akceptacji faktu, że inni mogą mieć w tej sprawie poglądy sprzeczne z moimi.

@youshy Jedyne, do czego się w związku z tą listą przypierdalam, to fakt, że tego typu podejście, dyskwalifikuje jak dla mnie lekarza, jako specjalistę. Jest to ok, kiedy, powiedzmy, nie jest to powiązane ze specjalizacją danego lekarza, bo nie ma to wpływu w takiej sytuacji na jego pacjentów. Z kolei w momencie, kiedy ginekolog odmawia przypisania pacjentce leku, gdy nie ma medycznych przeciwwskazań ku temu, to sorry, ale powinien dostawać do wyboru zmianę specjalizacji, lub odwieszenie kitla. Podobnie inżynier, który z tego typu przyczyn, odmawiałby używania w obliczeniach  π=3,14 (tak, to też przybliżenie) i stwierdziłby, że 4,5 jest jedyną słuszną wartością. Ok, może to zrobić, nikomu nic do tego, ale z oczywistych przyczyn wyklucza to taką osobę, jako zdolną do wykonywania zawodu.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Temat wraca jak bumerang i nie jest niczym nowym. Ta deklaracja nie ma żadnej siły a może być jedynie narzędziem do walki o odszkodowania w przypadku błędów lekarskich jeśli któryś z oskarżonych lekarzy znajdzie się na tej liście.

Z drugiej strony temat jest dla mnie tak z dupy i błahy że się zastanawiam czy to nie kolejna zasłona dymna typu Trynkiewicz, mama Madzi itd. przed wprowadzeniem czegoś cichaczem przez obecnych osłów.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Bo kobiety to chuje!

Spoiler

Offline Dmaligator

• Pr0
Różnica jest zasadnicza, tylko że z twojej wypowiedzi nie mogę wyciągnąć żadnego konkretnego wniosku.
To co robię z moją żoną w łóżku, to wyłącznie nasza prywatna sprawa.
...Tylko zastanawiam się, na jakiej podstawie ktoś doszedł do wniosku, że antykoncepcja to zło z punktu widzenia Chrześcijaństwa...
przeczytaj uważnie kawałek o Onanie w Starym Testamencie.

Onan nie miał nic wspólnego z chrześcijaństwem, był kootasem dla swojego brata.
Antykoncepcja to nie zło dla chrześcijan tylko dla katolików a to nie to samo. Wszystkie środki antykoncepcyjne które nie pozwalają się zagnieździć już zapłodnionej komórce to jest zło (np. spirala) Wszystkie inne które nie dopuszczają do zapłodnienia nie są złem.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nie był, po prostu nie wypełnił tego, co nakazywały warunki umowy zawartej z Izraelitami na Synaju. Dlatego Bóg go zabił, ale my nie jesteśmy Izraelitami, nie z nami zawierał Bóg przymierze na Synaju, i te przepisy nigdy nie dotyczyły wierzących z pogan.
Spoiler
Antykoncepcja to nie zło dla chrześcijan tylko dla katolików a to nie to samo.

No właśnie, widzę że zdecydowana większość ma poważny problem z rozróżnieniem, czym jest kościół Rzymski i jego tradycja, która nawiasem mówiąc jest bałwochwalstwem w pełnej krasie, a czym jest nominalne chrześcijaństwo.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Dmaligator

• Pr0
Antykoncepcja to nie zło dla chrześcijan tylko dla katolików a to nie to samo. Wszystkie środki antykoncepcyjne które nie pozwalają się zagnieździć już zapłodnionej komórce to jest zło (np. spirala) Wszystkie inne które nie dopuszczają do zapłodnienia nie są złem.
Onan ma wiele wspólnego z każdą religią która uważa Księgę Rodzaju za tekst objawiony. Boga wkurwił stosując stosunek przerywany w celu niemania potomstwa, za co On go dosiemgnął.

Nic się nie znasz ;)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Dmaligator

• Pr0
Onan ma wiele wspólnego z każdą religią która uważa Księgę Rodzaju za tekst objawiony. Boga wkurwił stosując stosunek przerywany w celu niemania potomstwa, za co On go dosiemgnął.

Nic się nie znasz ;)
Twoja prawda jest Twojsza ;)

Na tym polega urok tej książki. WSZYSTKO zależy od interpretacji :D

Oj tam ;)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Algiz

• Gaduła
Dorośniemy do tego wszystkiego co dzisiaj dziwi i szokuje . Ale nie wymagajmy za dużo i zbyt szybko od społeczeństwa które jeszcze niedawno pluło pod nogi samotnej matce a jej dziecko wyzywano od bękartów . Pamiętam jak mojego starszego brata chcieli wyrzucić ze szkoły za noszenie długich włosów . Dzisiaj dyrektor szkoły może nosić irokeza i wszyscy mówią jaki z niego równiacha . Nawet leworęczni byli prześladowani (co znam z autopsji ) Puki co zachłystujemy się wolnością  bo chcemy nadrobić okres izolacji przez żelazną kurtynę , a przecież wszystko musi mieć swój czas i miejsce . Ostatnio jakiś profesor w tv mówił że  w najbliższym czasie przez świat przetoczy się olbrzymia fala rewolucji kulturowo obyczajowej po której nic już nie będzie takie jak dawniej . I tym razem się na nią załapiemy w przeciwieństwie do tej która przewaliła się przez świat w latach 60-tych .

ps: Pamiętam jak jakieś dwadzieścia lat temu widziałem w Kopenhadze  młode dziewczyny które opalały się topless na starym zabytkowym cmentarzu . U nas nawet dzisiaj wywołało by to skandal o którym dowiedzielibyśmy się z teleexpresu . Za to Duńczyków  pewnie bardziej  zszokowałoby zachowanie idiotów co to się na cmentarzu nachleją , a potem wywracają i niszczą groby , a zdarza się to u nas notorycznie :(

Offline wuj Bat

• Pr0
Nawet leworęczni byli prześladowani (co znam z autopsji )
Ty też? Nie gadaj, ludzie tyle nie żyjom! ;)

A ogólnie to nie ma mnie i już jaki burdel się robi, jakie polemiki, jakie szach-maty i podwójne nelsony! Antykoncepcja? Oczywiście! Tak naprawdę nic trudnego. Kobieta nie na darmo niejedną ma dziurkę..., a społeczeństwo wymyśliło mecz towarzyski w telewizji z kolegami, focha, ból głowy i niedrożność jajowodów. Zaprawdę trzeba się postarać, żeby jeszcze w tym wszystkim trafić w te parę godzin płodności...
Paczki z głów!

Orange

• Gość
Wchodzę do sklepu, ażeby zanabyć sobie szprychy. Coś tam kiedyś kupowałem, nie pamiętam cen. Nie ma szprych w rozmiarze, który potrzebuję. I tak w trzech sklepach. W czwartym mają. Twierdzą, że nietypowe. Są tylko wzmacniane. Po funcie sztuka. Potrzebuję 32 sztuki. Ponad 150 złotych na szprychy. Japierdole...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
jak zarabiasz w funtach to po co przeliczasz na plny?
B ( o ) ( o ) B S

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
a pośmiejcie się troche :D

||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Orange

• Gość
@Pszczółka Szmaja  obrecz z wysokim stozkiem, piasta ociupinke wyzszy kolnierz... normalna cena szprychy to kolo 30 pensow. A te nie sa cieniowane. Ale to spoko, bo jak mocniejsze to ich nie polamie tak szybko...

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Że im starszy jestem, tym bardziej podobają mi się Ibanezy...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Nabierasz doświadczenia, synu

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

To nie tak, po prostu im jesteś starszy tym dłużej zyjesz, im dłuzej zyjesz tym dłużej napatrzysz sie na to coś a jak wiadomo kazde kłamstwo powtarzane po wielokroć staje sie obiegową prawdą :P

Offline lupus

• Pr0
Oj nie gadaj pan, ciężko by takim fetyszystom naturalnego drewna jak my nie podobało się coś takiego:

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Oj nie gadaj pan, ciężko by takim fetyszystom naturalnego drewna jak my nie podobało się coś takiego:

( Obraz usunięty.)

Szafa u mnie w pokoju ma taki top

Offline lupus

• Pr0
Szafa u mnie w pokoju ma taki top

pewnie muli i ma krótki sustain

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Napis zuy , bardzo zuy.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Całe Expanded Universe od SW jest niekanoniczne.

Tłumaczę całą sytuację. Siedzę u kumpla, pijemy piwo i nagle obraca się pokazuje na półkę na której ma chyba wszystkie książki SW (oboje jesteśmy fanami) i mówi: wiesz, że to wszystko jest niekanoniczne? W takim razie co? Filmy i kilka chujowych produkcji kreskówkowych. Wszystkie książki, gry, komiksy są niekanoniczne czyli Palpatine nie odrodził się, Leia i Han nie mają dzieci, nie ma admirała Thrawna itd.
Niezły bajzel, co?

Na pytanie kto to zrobił, kumpel odpowiedział Myszka Miki i zaczął pić piwo. Moje skwitowanie "jebane ścierwo" skończyło się nagłym wyciekiem piwa z ust i nosa kolegi :D
Ale i tak: potężny strzał w stopę z rykoszetem w czaszkę dla Disneya
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Całe Expanded Universe od SW jest niekanoniczne.

Tłumaczę całą sytuację. Siedzę u kumpla, pijemy piwo i nagle obraca się pokazuje na półkę na której ma chyba wszystkie książki SW (oboje jesteśmy fanami) i mówi: wiesz, że to wszystko jest niekanoniczne? W takim razie co? Filmy i kilka chujowych produkcji kreskówkowych. Wszystkie książki, gry, komiksy są niekanoniczne czyli Palpatine nie odrodził się, Leia i Han nie mają dzieci, nie ma admirała Thrawna itd.
Niezły bajzel, co?

Na pytanie kto to zrobił, kumpel odpowiedział Myszka Miki i zaczął pić piwo. Moje skwitowanie "jebane ścierwo" skończyło się nagłym wyciekiem piwa z ust i nosa kolegi :D
Ale i tak: potężny strzał w stopę z rykoszetem w czaszkę dla Disneya
Nieprawda, niektóre książki są kanoniczne, np. cykl o tym, jak Obi Wan był padawanem u Qui-Gon Jinna albo ten o dzieciach Hana Solo i Lei, o ile mnie pamięć nie myli. Nawet gry komputerowe są kanoniczne.
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2014, 15:14:01 wysłana przez gizmi7 »