Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381914 razy)

Offline Turgon

• Gaduła
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1275 30 Sie, 2013, 16:53:33 »
Wchodzę popatrzeć na nowe fotki Lothara a tu jakieś merytoryczne dyskusje, wstyd!

NIE MAM WSTYDU, GACIE MI WIDAĆ
Spoiler
Lothar, jaki ty masz poziom tłuszczu ;)?
Spoiler
Ssiecie.

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #1276 30 Sie, 2013, 17:08:30 »
Wchodzę popatrzeć na nowe fotki Lothara a tu jakieś merytoryczne dyskusje, wstyd!

Spoiler
Spoiler

Nie, znowu depilował.
return to monke

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #1277 30 Sie, 2013, 20:28:44 »

Spoiler
Spoiler

Dunno z poziomem tłuszczu. Myślę, że koło 10%. A klata myślę, że właśnie się powiększyła. Bo zawsze miałem większą dysproporcję między rękoma a klatką piersiową.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #1278 15 Wrz, 2013, 11:48:36 »

:facepalm:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1279 15 Wrz, 2013, 12:20:47 »
Też coś skrobnę. Trójbój 540KG - płaska 140kg, siad 200kg, martwy ciąg 200kg. Wyniki sprzed roku, później zjechałem z ciężarów, bo za dużo kontuzji było :P
Od wiosny trochę się zaniedbałem, bo na siłownię przez brak czasu zerkam bardzo sporadycznie, ale z październikiem mam zamiar trochę ruszyć temat mocniej.
Wygrzebałem jakąś starą fotę, sprzed 2,5 roku jak jeszcze miałem czas i motywację do trenowania. Na zdjęciu waga koło 80kg. Zdjęcie chujowe, z dodatkiem jakiegoś smiesznego efektu, który wygrzebałem na prehistorycznej Nokii, niestety innego nie mam.

Obecnie waga 85kg przy wzroście 176cm.
Jak waliłem te wyniki w trójboju to miałem 90-91kg i mocne 44cm w ręce... z  tym, że wyglądałem jak żelbetonowy kloc  :P
Po pierwsze zwiększ masę!

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #1280 15 Wrz, 2013, 12:35:13 »
Też coś skrobnę. Trójbój 540KG - płaska 140kg, siad 200kg, martwy ciąg 200kg. Wyniki sprzed roku, później zjechałem z ciężarów, bo za dużo kontuzji było :P
Od wiosny trochę się zaniedbałem, bo na siłownię przez brak czasu zerkam bardzo sporadycznie, ale z październikiem mam zamiar trochę ruszyć temat mocniej.
Wygrzebałem jakąś starą fotę, sprzed 2,5 roku jak jeszcze miałem czas i motywację do trenowania. Na zdjęciu waga koło 80kg. Zdjęcie chujowe, z dodatkiem jakiegoś smiesznego efektu, który wygrzebałem na prehistorycznej Nokii, niestety innego nie mam.
( Obraz usunięty.)
Obecnie waga 85kg przy wzroście 176cm.
Jak waliłem te wyniki w trójboju to miałem 90-91kg i mocne 44cm w ręce... z  tym, że wyglądałem jak żelbetonowy kloc  :P

NONONO. Bardzo ładnie :)
To czas wrócić na siłkę. I zazdraszczam 200kg w martwym - to mój cel do końca tego roku.

44 w bicepsie to już naprawdę ekstra wynik! Natty? :)
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1281 15 Wrz, 2013, 12:58:50 »
No tylko te 44(na pompie może nawet 45?) to było przy ogromnej jak dla mnie wadze, nie dałbym rady utrzymać takiej formy cały rok... Przez 3 miesiące tyrałem ale później musiałem zjechać trochę bo już byłem przemęczony. Oczywiście wynik przy całym zapleczu suplementacji. Ale taka forma to już za dużo, poza siłką trochę płwam amatorsko, nawet w zawodach, do tego trochę bawiłem się trochę sportami walki i przy takim napompowaniu to sztywniak niemiłosierny byłem  :P
A 200kg w martwym to wcale nie dużo, ćwiczył u mnie na siłce chłopaczyna, który ostatnio rekord Polski walnął. Chyba 260kg przy 70-75kg wagi.
Najciężej było zrobić 200kg w przysiadzie... to były obsrane majty dopiero. Powyżej 160kg w siadach już nie robię, za bardzo stawy obciąża, zwłaszcza, że dawno temu na wykrokach kolano sobie załatwiłem.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #1282 15 Wrz, 2013, 15:05:19 »
No tylko te 44(na pompie może nawet 45?) to było przy ogromnej jak dla mnie wadze, nie dałbym rady utrzymać takiej formy cały rok... Przez 3 miesiące tyrałem ale później musiałem zjechać trochę bo już byłem przemęczony. Oczywiście wynik przy całym zapleczu suplementacji. Ale taka forma to już za dużo, poza siłką trochę płwam amatorsko, nawet w zawodach, do tego trochę bawiłem się trochę sportami walki i przy takim napompowaniu to sztywniak niemiłosierny byłem  :P
A 200kg w martwym to wcale nie dużo, ćwiczył u mnie na siłce chłopaczyna, który ostatnio rekord Polski walnął. Chyba 260kg przy 70-75kg wagi.
Najciężej było zrobić 200kg w przysiadzie... to były obsrane majty dopiero. Powyżej 160kg w siadach już nie robię, za bardzo stawy obciąża, zwłaszcza, że dawno temu na wykrokach kolano sobie załatwiłem.

To pokaż teraz jak aktualnie wyglądasz - i jakie postępy będą przy powrocie z treningami.

DL - ja ważę 72kg w tej chwili i maksymalnie robię 180kg. Każde kolejne 5kg to dla mnie mordęga. Ale też nie chce teraz przybierać na wadze za bardzo.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1283 01 Paź, 2013, 16:41:36 »
Nie wrzucę aktualnego ale kaban z przodu lekki jest hehe :D Trochę się podbuduję to coś pstryknę. Dzisiaj zaliczyłem pierwszy trening, zrobiłem klatkę, biceps i rozgrzałem przedramię, brzuch, łydki. Podszedłem pod 100kg na prostej, kilka razy pchnąłem i do teraz ręce mi się trzęsą. Tyle czasu bez treningu robi swoje i coś czuję, że jutro będę płakał... a jutro i pojutrze kolejne treningi   ;D

Offline grzyb666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1284 03 Paź, 2013, 21:49:38 »
Jeszcze chyba średnio się nadaje do tego wątku ale niech stracę :P

Ogólnie chodzi o to że jestem w zajebistym nastroju dzisiaj bo w końcu przybyło prawie 2kg :D
Miałem straszny problem z nabraniem ciałka (przynajmniej tak myślałem) bo 60 kg przy 188 to wstyd ;/ Ćwiczyć na siłce to już ćwiczę długo ale nie było praktycznie żadnych widocznych efektów. tzn były ale średnio zadowalające, a faszerować się jakąś chemią nigdy nie miałem zamiaru i zdania nie zmienię :D
Kilka razy zaczynałem dietkę i kończyłem po kilku dniach z powodu zwykłego lenistwa ;/ ale jakiś czas temu stwierdziłem ze robię ostatnie podejście i jak nie wyjdzie to już to olewam bo nie będę płacił 70zł na miesiąc za siłkę jak nic z tego nie mam ;/

Tak więc przez miesiąc dietki i ćwiczeń z 65 podskoczyło do 66.8 i jestem zajebiście zadowolony :D W ogóle inaczej się czuje i w końcu mam siłę do życia :P Nigdy nie jadłem tak dużo więc pierwszy tydzień był ciężki ale teraz to już nawyk :D
To by było na tyle :D
(widzę ze prawie wszyscy tu foty ładują to może coś wrzucę ale jak już będę miał z czym porównywać )

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1285 03 Paź, 2013, 22:08:34 »
Również się przekonałem, że bez diety to strata czasu. Zacznij liczyć kalorie i stopniowo z głową (makroskładniki itd) je dodawać.
Na początku też myślałem, że zjeść 4 000 kcal lub więcej to problem ;)

Powodzenia.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #1286 04 Paź, 2013, 15:49:05 »
Nie rośnie się na siłowni tylko w kuchni więc wybrałeś dobrą drogę, teraz tylko się jej trzymaj.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1287 04 Paź, 2013, 16:33:35 »
Co to w ogóle za podejście, że idzie się na siłownię z konkretnym celem, a kompletnie pomija się dietę?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline grzyb666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1288 04 Paź, 2013, 19:51:02 »
Kiedyś nie wiedziałem, że dieta jest aż taka ważna... na początku to chyba myślałem ze urośnie mi z samego zapierdalania na siłce ale później już jadłem więcej ale nie aż tyle co teraz i nie było tych 5/6 posiłków dziennie. Ważne, że w końcu jest tak jak powinno być :D Chociaż jak sobie pomyśle ile już mógłbym zrobić jakbym zaczął wcześniej... ;/

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #1289 04 Paź, 2013, 20:19:23 »
ostatnio przejrzałem się w lustrze i stwierdziłem, ze wracam do ćwiczeń :)
także ten.... dziś leg day :D
i always go full retard

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1290 05 Paź, 2013, 11:00:52 »
Ćwiczcie chłopaki, ćwiczcie.

W zdrowym ciele zdrowy duch! Lepsze samopoczucie, większa chęć do aktywnego życia, pozytywniejsze patrzenie na siebie i innych. Zapraszam do bench pressa. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Amok

• Użytkownik
« Odpowiedź #1291 05 Paź, 2013, 18:54:29 »
Tam dieta dieta, jak ktoś ma dużo czasu samozaparcia i wszystkiego innego to wiadomo fajnie jest robić sobie super posiłki, wszystko wyliczone, przekalkulowane, do tego 5 treningów w tygodniu żeby na raz nie forsować za dużo, ale hobbystycznie, czy tak po prostu, to bez przesady. Ja nigdy nie byłem zainteresowany dietą, chodziłem sobie na siłownie bo lubiłem i prawie 40 w bicu dobiłem, przy wzroście 175 około 77kg. Niestety po uczelni i siłowni byłem na tyle zmęczony, że nie chciało mi się grać. Teraz ustaliłem sobie pewne priorytety, poza tym pojawiło się sporo różnego grania i ciężko z czasem na ćwiczenia.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1292 05 Paź, 2013, 19:54:37 »
Nie bądź pidzą

« Ostatnia zmiana: 05 Paź, 2013, 23:03:35 wysłana przez coin777 »
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1293 05 Paź, 2013, 22:04:43 »
Niestety po uczelni i siłowni byłem na tyle zmęczony

I m.in. po to jest dieta, byś nie był rozjebany po treningu niczym warszawa po powstaniu.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline grzyb666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1294 06 Paź, 2013, 14:46:45 »
Niestety po uczelni i siłowni byłem na tyle zmęczony

I m.in. po to jest dieta, byś nie był rozjebany po treningu niczym warszawa po powstaniu.

Własnie! Ja teraz czuje taką zajebistą różnicę. Wcześniej jak wracałem z aghu to jedyne co chcałem zrobić to glebnąć się do łóżka i się stamtąd nie ruszać, a teraz to jest siła do zakuwania, ćwiczenia i przede wszystkim do życia :D
Bez dietki to bym chyba do końca życia nie ruszył. Starałem się zawsze jeść w miarę normalnie, to co w domku dawali :P ale zawsze bylem chudy jak patyk więc żeby coś przybyło potrzebowałem monstrualnej dawki kalorii :D

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #1295 06 Paź, 2013, 15:11:56 »
Co jesz żeby mieć energię? Fajnie by było jeść (nie wciągać) coś co pozwoli mi wstać z pełnią mocy i chęcią do działania!
return to monke

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
i always go full retard

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1297 06 Paź, 2013, 15:22:38 »
...ale zawsze bylem chudy jak patyk więc żeby coś przybyło potrzebowałem normalnej dawki kalorii :D

fixed
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline grzyb666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #1298 07 Paź, 2013, 21:15:15 »
...ale zawsze bylem chudy jak patyk więc żeby coś przybyło potrzebowałem normalnej dawki kalorii :D

fixed

no dla mnie to nie było normalne, ze potrafię w siebie wrzucić tyle żarcia :P

Co jesz żeby mieć energię? Fajnie by było jeść (nie wciągać) coś co pozwoli mi wstać z pełnią mocy i chęcią do działania!

( nie wiem czy traktować to pytanie jako żart czy nie :P )
moja dietka nie jest jakoś wymyślna bo nie chce na nią fortuny wydawać :P ale widzę teraz że od urodzenia głodowałem :P

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #1299 07 Paź, 2013, 22:53:53 »
Jak ci pasuje. Ale jeśli chcesz zrobić jakąś grubą redukcję to nie jedzenie śniadania może sporo pomóc. I nie ma żadnego niekorzystnego wpływu na zdrowie itp, w przeciwieństwie do tego co mówią "spece" od wielu lat. Generalnie jak ci wygodniej.