Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 382092 razy)

Online fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1175 16 Maj, 2013, 22:20:07 »
Kumpel podrzucił mi linka na FB. Albo kolo ma brata bliźniaka, albo to co robił na prawdę zadziałało...
http://www.facebook.com/photo.php?v=465016583579009

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1176 16 Maj, 2013, 22:48:03 »
Kumpel podrzucił mi linka na FB. Albo kolo ma brata bliźniaka, albo to co robił na prawdę zadziałało...

"I had to strugle with it all my life (chodzi o to ze był gruby jak świnia)"
Przy zdjęciu na którym wpieprza pizze, popijając piwo, Bezcenne.
Ciekawe czemu był gruby?
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1177 16 Maj, 2013, 22:50:53 »
Ale efekt jest na prawdę imponujący.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1178 16 Maj, 2013, 22:58:30 »
Śmiem twierdzić, że w 3 miesiące, to każdy (jeśli by się wziął do roboty na poważnie) miał by nawet lepsze efekty od tego gościa.

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1179 16 Maj, 2013, 23:41:10 »
Wydaje Ci się :D Jakby tak było, to wszędzie dookoła widziałbyś wyrzeźbionych kolesi. Niestety trzeba sie mocno natyrać, żeby zauważyć chociaż drobne zmiany  ;)

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
« Odpowiedź #1180 16 Maj, 2013, 23:43:36 »
Nie no wszystko fajnie z tymi dietami dla grup krwi, ale radzenie komuś żeby masło zastąpił margaryną to trochę nie halo. Margaryna i tłuszcze trans to gorsze gówno niż masło, które zawiera naturalne witaminy z grupy D i A, które są zajebiście potrzebne i żadne suplementy tego nie zastąpią. Poza tym przetworzone produkty mleczne nie powinny rozpierdalać jelit. Ja właśnie zrezygnowałem dawno temu z margaryn ma rzecz masła i nie widzę żadnych problemów.
Prawie w 100% się zgadzam. Masło jest oczywiście lepsze od margaryny, praktycznie pod każdym względem, jednak są na świecie ludzie, którym każda postać mleka szkodzi. Praktycznie 80 % ludzi dorosłych zatraciło enzym laktazę, który służy do rozkładu mlecznej laktozy. I to jest fakt, bo nie jesteśmy cielakami, którym de facto krowie mleko jest potrzebne wyłącznie podczas rozwoju. W mleku są również różnego rodzaju białka, które też mogą powodować alergie. Obecnie badania potwierdziły, że mleko zamiast powodować zatrzymywanie wapnia w kościach, tak na prawde go z nich wypłukuje, co prowadzi do osteoporozy.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1181 16 Maj, 2013, 23:58:20 »
Wydaje Ci się :D Jakby tak było, to wszędzie dookoła widziałbyś wyrzeźbionych kolesi. Niestety trzeba sie mocno natyrać, żeby zauważyć chociaż drobne zmiany  ;)

Nope. Nie widzę wszędzie wyrzeźbionych kolesi, ponieważ 95% społeczeństwa to lenie, którzy jak nie widzą efektu po tygodniu ćwiczeń/zmiany w diecie to sobie dają siana.

Praktycznie 80 % ludzi dorosłych zatraciło enzym laktazę, który służy do rozkładu mlecznej laktozy

W europie około 40% dorosłych ludzi nie produkuje laktazy, nie 80%.

Get Your facts straight man.
« Ostatnia zmiana: 17 Maj, 2013, 00:05:02 wysłana przez coin777 »

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #1182 17 Maj, 2013, 08:17:20 »
SiaraRB ja to wszystko wiem, ale tu chodzi o produkty przetworzone, a nie mleko w czystej postaci. Ja również nie toleruję mleka, ale już np. jogurt, maślankę, kefir a i owszem, chociaż też tego nie jadam w tonach. Generalnie obecnie i zawsze mleko nie było wskazane dla organizmów starszych. Mity i kampania reklamowa zrobiły swoje.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #1183 17 Maj, 2013, 09:35:30 »
return to monke

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
« Odpowiedź #1184 17 Maj, 2013, 09:44:07 »

Nope. Nie widzę wszędzie wyrzeźbionych kolesi, ponieważ 95% społeczeństwa to lenie, którzy jak nie widzą efektu po tygodniu ćwiczeń/zmiany w diecie to sobie dają siana.

Praktycznie 80 % ludzi dorosłych zatraciło enzym laktazę, który służy do rozkładu mlecznej laktozy

W europie około 40% dorosłych ludzi nie produkuje laktazy, nie 80%.

Get Your facts straight man.
[/quote]

Skąd masz to info? Nie napisałem, że w Polsce czy Europie jest to 80 %. Trzeba zauważyć, że procent nietolerancji, alergii wzrasta. Jest to bardzo zależne od narodowości oraz rasy. W Europie i na świecie rozbieżność procentowa jest ogromna od zera do 100% nietolerancji. W Polsce jest dość duża tolerancja ponieważ wpajano nam, że mleko jest zdrowe i potrzebne. Zgadzam się, ale tylko wtedy gdy ktoś miał swoją krowe. Sklepowe to zwykła woda z białkami, tłuszczami itp. ze znikomymi właściwościami prozdrowotnymi. Wystarczyło po odjęciu cyca nie podawać w ogóle mleka i enzym zanikał praktycznie w całości. Jest to związane głównie z kulturowymi zwyczajami. Tak mnie uczą profesorowie, więc nie podpieram się tylko wiadomościami z onetu.
 Natomiast jeśli mówimy o osobach z problemami gastrologicznymi to praktycznie w 100% przypadków odstawienie mleka w każdej postaci skutkowało poprawą stanu zdrowia. Jogurty z probiotykami owszem, ale tylko i wyłącznie gdy masz napisane na nich szczepy lactobacillus, bifidobacterium. Tylko, że tutaj też pojawia się problem indywidualnej tolerancji. Bo jednemu mega zdrowy jogurt pomoże, a innemu będzie powodował takie same objawy jak zwykłe mleko.
Obecnie lekarze wciskają każdemu IBS lub nietolerancję. Zupełnie nie zwracają uwagi na grzybice lub choroby pasożytnicze, które niejednokrotnie ciężko wykryć a następnie wytłuc.
Wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że ma jakieś nietolerancje do momentu jak odstawią wszystko i stopniowo wdrażają. Mówią tylko, że źle się czują i nie wiadomo od czego.
Mleko, cukier i gluten to obecnie główni winowajcy. To proste, bo po prostu większość patogenów tym właśnie się odżywia. Wyeliminowanie tych produktów daje nam szanse na znalezienie winowajcy, żeby usunąć problem, a nie tylko go uśpić. I mówię oczywiście tutaj o osobach, które mają problemy, bo jeśli wszystko gra to hulaj dusza.
Chodzi również tutaj o świadomość, bo prędzej czy później zawsze coś się doczepi, a wtedy zacznie się panika i szukanie sprawcy, a najczęściej to my nimi jesteśmy. Niby nieświadomie, wpierdzielamy chemie, cukry, tłuszcze itp robiac idealne środowisko dla chorób i patogenów, a potem pytamy dlaczego mnie to spotkało.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1185 17 Maj, 2013, 11:12:13 »
Skąd masz to info? Nie napisałem, że w Polsce czy Europie jest to 80 %. Trzeba zauważyć, że procent nietolerancji, alergii wzrasta. Jest to bardzo zależne od narodowości oraz rasy. W Europie i na świecie rozbieżność procentowa jest ogromna od zera do 100% nietolerancji. W Polsce jest dość duża tolerancja ponieważ wpajano nam, że mleko jest zdrowe i potrzebne. Zgadzam się, ale tylko wtedy gdy ktoś miał swoją krowe. Sklepowe to zwykła woda z białkami, tłuszczami itp. ze znikomymi właściwościami prozdrowotnymi. Wystarczyło po odjęciu cyca nie podawać w ogóle mleka i enzym zanikał praktycznie w całości. Jest to związane głównie z kulturowymi zwyczajami. Tak mnie uczą profesorowie, więc nie podpieram się tylko wiadomościami z onetu.
 Natomiast jeśli mówimy o osobach z problemami gastrologicznymi to praktycznie w 100% przypadków odstawienie mleka w każdej postaci skutkowało poprawą stanu zdrowia. Jogurty z probiotykami owszem, ale tylko i wyłącznie gdy masz napisane na nich szczepy lactobacillus, bifidobacterium. Tylko, że tutaj też pojawia się problem indywidualnej tolerancji. Bo jednemu mega zdrowy jogurt pomoże, a innemu będzie powodował takie same objawy jak zwykłe mleko.
Obecnie lekarze wciskają każdemu IBS lub nietolerancję. Zupełnie nie zwracają uwagi na grzybice lub choroby pasożytnicze, które niejednokrotnie ciężko wykryć a następnie wytłuc.
Wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że ma jakieś nietolerancje do momentu jak odstawią wszystko i stopniowo wdrażają. Mówią tylko, że źle się czują i nie wiadomo od czego.
Mleko, cukier i gluten to obecnie główni winowajcy. To proste, bo po prostu większość patogenów tym właśnie się odżywia. Wyeliminowanie tych produktów daje nam szanse na znalezienie winowajcy, żeby usunąć problem, a nie tylko go uśpić. I mówię oczywiście tutaj o osobach, które mają problemy, bo jeśli wszystko gra to hulaj dusza.
Chodzi również tutaj o świadomość, bo prędzej czy później zawsze coś się doczepi, a wtedy zacznie się panika i szukanie sprawcy, a najczęściej to my nimi jesteśmy. Niby nieświadomie, wpierdzielamy chemie, cukry, tłuszcze itp robiac idealne środowisko dla chorób i patogenów, a potem pytamy dlaczego mnie to spotkało.

Stąd:
http://www.statisticbrain.com/lactose-intolerance-statistics/
http://usatoday30.usatoday.com/tech/science/2009-08-30-lactose-intolerance_N.htm
http://medicalcenter.osu.edu/patientcare/healthcare_services/digestive_disorders/lactose_intolerance/Pages/index.aspx
http://milk.procon.org/view.resource.php?resourceID=000661
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091105102718.htm
http://ghr.nlm.nih.gov/condition/lactose-intolerance
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nietolerancja_laktozy
http://o.elobot.pl/kategoria/uklad-pokarmowy/nietolerancja-laktozy

No chyba, że chcesz mi powiedzieć, że wszyscy na świecie się mylą, a tylko Twoi profesorowie mają racje. żyjemy w Polsce i takie dane podaje.

Nieprodukowanie laktozy wiąże się z bardzo nieprzyjemnymi skutkami ubocznymi po spożyciu produktów mlecznych. a jakoś nie widzę, żeby 80% moich znajomych po spożyciu mleka lub zjedzeniu lodów srało wodą. Profesorowie nie zawsze są najmądrzejsi.
Nie mówię, że mleko jest dobre i super, zgadzam się z Tobą. Raczej powinno się unikać takiego mleka które jest sprzedawane w sklepach. Ale produkty mleczne takie jak kefir który notabene jest dużo lepszy od jogurtu są bardzo zdrowe. Między innymi dzięki dobrej florze bakteryjnej (bakterie lactobacillus występują w każdym jogurcie, występują nawet w powietrzu, na twojej skórze i w odbycie)

Pozdro

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
« Odpowiedź #1186 17 Maj, 2013, 12:02:02 »
Kurde stary ale się ty czepiasz... To oficjalnie dodaje do poprzedniego postu, że 80 % ludzi nie produkuje laktazy lub wytwarza jej znacznie mniej. I nie piszę tutaj tylko o Polsce. Te linki co dodałeś potwierdzają to co mówię. 40% całkowicie a już 75% odczuwa dolegliwości po spożyciu mleka.
Nie musi to być od razu sraczka wodą na kilometr, ale wzdęcia, odbijanie, kruczenie to też objawy nietolerancji. Dla jednego szklanka mleka szkodzi, ale już z połową szklanki da rade przetrawić. Nie wiem po co to roztrząsać.

Pierwszego posta pisałem jedynie z informacji, które mi przekazał gość, który się tym zajmuje. Badał mleko oraz wpływ na ludzki organizm. Kolejnego posta pisałem po sprawdzeniu między innymi tych stron, które ty podałeś później. Mówiłem bardziej globalnie niż akurat o Polsce, bo jak wyżej napisałem nam wpajano picie mleka więc mamy większą tolerancję, niż ci, którym po cycku już nie podawano go za wiele. Ale też jest to indywidualna tolerancja.
Powiedz mi również dlaczego kefir jest notabene tak bardziej zdrowszy od jogurtu?
Jeśli robisz sam jogurt albo kefir to się zgadzam, będą tam róznego rodzaju bakterie, probiotyczne czy też nie. Jednak ten co kupujesz w sklepie, musi na nim być napisane co dokładnie tam jest. To jest tak samo jak z serkami truskawkowymi albo o smaku truskawkowym.
To mówisz również, że wystarczy łykać powietrze i nie potrzeba brać probiotyków? Wiadomo, że w powietrzu znajduje się wszystko, od roztoczy, pyłków, wirusów i jakichs bakterii, ale bakterie probiotyczne potrzebują jednak odpowiednich warunków do wzrostu.
Przecież to oczywiste, że występują w całym przewodzie pokarmowym, to nie wiem po co o tym pisać...

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1187 17 Maj, 2013, 13:53:01 »
Pisałeś o nie produkowaniu laktazy, a nie o zmniejszonym jej produkowaniu, dlatego się przyczepiłem.

Kefir jest lepszy ponieważ zawiera do 3 razy więcej probiotycznych bakterii i są one dużo bardziej różnorodne, nie tak jak w jogurcie gdzie zazwyczaj jest tylko jeden rodzaj bakterii w kefirze jest nawet 30 różnych szczepów. Dodatkowo w kefirze są też drożdże m.in "Saccharomyces" które pomagają kontrolować  i eliminować szkodliwe rodzaje drożdży w organizmie jak candida, żaden jogurt Ci w tym nie pomoże.
Istnieją też teorie, że bakterie zawarte w jogurcie nie są w stanie skolonizować przewodu pokarmowego w odróżnieniu do bakterii zawartych w kefirze.
Poza tym manna którą dał bóg żydom na pustyni to właśnie kefir  ;)

http://eugenia.queru.com/2012/04/19/a-word-about-kefir/
http://simplyhealthyfam.blogspot.com/2011/03/kefir-vs-yogurt-put-this-on-your.html

Nowo narodzone dziecko, już po paru minutach zaczyna tworzyć florę bakteryjną w swoich jelitach, między innymi właśnie dzięki bakteriom zawartym w powietrzu, więc tak czasami wystarczy po prostu łykać powietrze ;)
« Ostatnia zmiana: 17 Maj, 2013, 14:29:30 wysłana przez coin777 »

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #1188 17 Maj, 2013, 14:47:59 »

Raczej nic takiego. Gubienie tłuszczu jest naprawdę proste jak się ma trochę zaparcia i nie trzeba nawet tak sie pocić i robić smiesznych pajacyków jak ten koleś, taka prawda. Mogę nawet zdradzić sekret - ruszyć dupę, mniej żreć, podnosić ciężary. Mówiąc ciężary mam na mysli ciężary a nie 20kg bicep curl.

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
« Odpowiedź #1189 17 Maj, 2013, 14:48:58 »
A słyszałeś o grzybku tybetańskim, który w ciągu dnia robi Ci kefir?
Fajna sprawa, potrzebne jest mleko minimum 3%, w sumie każde tylko nie UHT no i oczywiście grzybek tybetański.

Offline maślak

• Pr0
    • lowtide
« Odpowiedź #1190 17 Maj, 2013, 15:01:21 »
Fajna sprawa, potrzebne jest mleko minimum 3%, w sumie każde tylko nie UHT no i oczywiście grzybek tybetański.
Zajebista i smaczna rzecz :)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1191 17 Maj, 2013, 15:40:55 »

Tak słyszałem, nawet mam swojego grzybka, który mi robi kefirek domowy, można kupić na allegro.
Ale nigdy nie udało mi się zrobić takiego musującego kwaskowatego kefiru jak niektóre sklepowe są, może muszę zmienić grzybka.

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
« Odpowiedź #1192 17 Maj, 2013, 20:46:27 »
Ja mam od klientki co z tybetu przywiozła i gdy jest go więcej to robi się kwaskowy i musuje.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #1193 18 Maj, 2013, 20:48:30 »
(...) Pewien znajomy trener osobisty przyznał mi kiedyś, że on i jego koledzy tak naprawdę nie wierzy w większość tego co głosi. Jednak dużo łatwiej dać magiczną metodę taką jak dieta zgodna z grupą krwi, dieta z niskim IG czy inny farmazon. Dlaczego? Dużo łatwiej jest po prostu zrezygnować z niektórych produktów niż stanąć twarzą w twarz z brutalną rzeczywistością – jesteś tłusty, bo nie masz bladego pojęcia o rozkładzie makroskładników w swojej diecie. (...)

http://koxteam.pl/2013/05/18/indeks-glikemiczny-ig-daruj-sobie/

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1194 18 Maj, 2013, 20:51:41 »
Kurwa, jestem fizycznie uzależniony od słodyczy, zaraz się chyba popłaczę, cały mój organizm domaga się cukru ;(.

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1195 21 Maj, 2013, 20:27:57 »
http://koxteam.pl/2013/05/20/faq-szesciopak-czyli-jak-wyrzezbic-brzuch/

Zacząłem robić, do końca czerwca chcę mieć legendarny 6pak :).

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1196 21 Maj, 2013, 20:51:42 »
Pamiętaj, że dieta to 80% sukcesu

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #1197 21 Maj, 2013, 20:58:59 »
Pamiętam, staram się mocno żeby jeść dobrze.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1198 21 Maj, 2013, 21:04:20 »
Pamiętam, staram się mocno żeby jeść dobrze.

Nie chodzi o dobrze, a o mądrze ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1199 21 Maj, 2013, 21:20:41 »
Ja jak dobrze jem, to wychodzi koło 5000kcal na dzień :D