Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 377759 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #875 15 Sie, 2012, 04:11:03 »
Mnie już zmotywowałeś, od marca przybrałem 4kg mięśni, teraz niestety nie mam czasu, ale od września znowu ruszam w bój!

Po co czekać do września? Zacznij już teraz. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #876 20 Sie, 2012, 12:37:45 »
Dzięki Panowie za feedback :) Nic nie motywuje mnie bardziej niż fakt, że kogoś zmotywowałem do pracy nad własną sylwetką :headbang: Znalazłem dzisiaj starą fotografię sprzed roku, gdzie ważyłem prawie 90kg (zbyt szybko chciałem uzyskać większą masę mięśniową). Cóż, w żadnym wypadku nie przypominałem rzeźby Michała Anioła ;) Fotkę niżej zrobiłem dzisiaj rano. Różnica w wadze to około (choć zapewne ponad) 10kg... :tak:

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #877 20 Sie, 2012, 12:49:46 »
Dzięki Panowie za feedback :) Nic nie motywuje mnie bardziej niż fakt, że kogoś zmotywowałem do pracy nad własną sylwetką :headbang: Znalazłem dzisiaj starą fotografię sprzed roku, gdzie ważyłem prawie 90kg (zbyt szybko chciałem uzyskać większą masę mięśniową). Cóż, w żadnym wypadku nie przypominałem rzeźby Michała Anioła ;) Fotkę niżej zrobiłem dzisiaj rano. Różnica w wadze to około (choć zapewne ponad) 10kg... :tak:

( Obraz usunięty.)
« Ostatnia zmiana: 20 Sie, 2012, 13:02:28 wysłana przez Lothar »
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #878 20 Sie, 2012, 12:51:41 »
I teraz wytnij sobie dwa żebra co by do buzi móc sięgać ;D

Ładnie nie ma co, efekt zapierający dech w piersi, gdyby mnie moja takiego zobaczyła to by było wrażenie ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #879 20 Sie, 2012, 13:49:20 »
Jarek, wczoraj wracałem z biegania bez koszulki i trafiłem na grupkę jeżyckich penerków... Zamiast zaczepki usłyszałem komplementy i to niektóre skrajnie pedalskie. Jeden ze szpaczków powiedział mi coś w stylu: "mmmm, takie mięśnie to zjadłbym na śniadanie", inny - "ale brzuszek". Mega abstrakcja jak dla mnie, czułem się jak w jakiejś komedii...

Spoiler

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #880 20 Sie, 2012, 14:30:13 »
Jarek, wczoraj wracałem z biegania bez koszulki

To nowa dyscyplina? ;) No no - tak przypadkiem biegasz półgoły po osiedlu :D.
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #881 20 Sie, 2012, 14:31:23 »
Pewnie całkiem przypadkiem w okolicy mieszkają albo pracują fajne laseczki.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #882 20 Sie, 2012, 14:31:52 »

( Obraz usunięty.)

Spędziłem dzisiaj jakieś 10 minut, patrząc na nią. Zakochałem się.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #883 20 Sie, 2012, 14:32:40 »
Mie starczyło 10s ;). Ale już stary jestem.

ED: i nie mam tyle czasu ;).
« Ostatnia zmiana: 20 Sie, 2012, 14:36:34 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #884 20 Sie, 2012, 16:20:46 »
Lord, powiedz mi, co z supli brałeś?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #885 20 Sie, 2012, 16:33:44 »
Tak całkiem poważnie, czesto zastanawiam się czy ta siłka jest wam po to by mieć rzeźbę, czy by mieć rzeźbe,siłę i sprawność. Patrzac i czytając mam wrażenie ze głównie to pierwsze. Jakoś takiego mam farta, ze ilekroć przychodzi jakiś nowy, napakowany tak ze rąk do klaty dociagnąc nie może, bo arbuzy blokują swobodę manewru, gdy przychodzi do targania płyty meblowej najnormalniej nie daja rady niczym cherlaki. Chwali sie jeden z drugim ile wyciska na klate a kłopot z 50 kg w wiekszym gabarycie. Niby powinna być siła a jej nima. Zadbajcie o to by nie była to tylko rzeźba.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #886 20 Sie, 2012, 16:39:03 »
Łatwiej jest przenieść 50kg krążek niż 50kg szafę 2mx2m. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #887 20 Sie, 2012, 16:39:04 »
Nie martw się Jarku, na samych siłowniach też znajdzie się masa takich. Co drugi większy niż Lothar z Lordem razem wzięci, a siłują się często z ciężarami mniejszymi niż ja przy rozgrzewce ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #888 20 Sie, 2012, 17:17:24 »
Tak całkiem poważnie, czesto zastanawiam się czy ta siłka jest wam po to by mieć rzeźbę, czy by mieć rzeźbe,siłę i sprawność. Patrzac i czytając mam wrażenie ze głównie to pierwsze. Jakoś takiego mam farta, ze ilekroć przychodzi jakiś nowy, napakowany tak ze rąk do klaty dociagnąc nie może, bo arbuzy blokują swobodę manewru, gdy przychodzi do targania płyty meblowej najnormalniej nie daja rady niczym cherlaki. Chwali sie jeden z drugim ile wyciska na klate a kłopot z 50 kg w wiekszym gabarycie. Niby powinna być siła a jej nima. Zadbajcie o to by nie była to tylko rzeźba.

Święta prawda, ćwiczyłem akrobatykę sportową przez 8 lat i my wszyscy byliśmy cienkie bolki pod względem masy a siły nam nie brakowało.

Potem kontuzja+studia i po 3 latach siedzenia na dupie przytyłem ponad 20kg i czuję się jak inwalida. Aż strach pomyśleć w jakiej formie są ludzie, którzy migali się od wychowania fizycznego od podstawówki...
a ten temat zaczyna mnie motywować do roboty pomimo problemu z łokciem

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #889 20 Sie, 2012, 17:34:09 »

UWAGA PRZECHWAŁKI INCOMING!

Jarku, wypowiem się za siebie, zawsze byłem uważany w towarzystwie za "tego silnego"mimo moich średnich gabarytów wzrost/waga (175/~71) i myślę, że to nie będą czcze przechwałki, jeśli powiem, że jestem jedyną osobą na tym forum, która jest w stanie położyc sobie na kolanach dwa 40 kilogramowe hantle, podrzucić je, położyć się z nimi na plecy i podnieść 8 razy (a mój rekord to hantle 45kg i 5 powtórzeń). Wiem, że to mało życiowa sytuacja ale weźmy np. martwy ciąg, który jest przecież bardzo częstym zdarzeniem w tzw. "prawdziwym życiu". Skoro potrafię podnieść z ziemi dwa razy 150kg to myślę, że poradzę sobie z płytą 50kg ;)
Ale to tak tylko odrzucam zarzuty od siebie bo rzeczywiście priorytety w jakim celu chodzę na siłownie to:
- estetyka/rzeźba
- poczucie zadowolenia z siebie
a na końcu - siła i sprawność.
Drugie wynika z pierwszego a pierwsze z trzeciego więc to się wszystko trzyma kupy.

Ale, masz rację, nie raz widzę na siłowni wielkich byków, którzy robią się czerwoni jak podnoszą ciężar mniejszy niż ja a wyglądają jakby dęby wzrokiem przewracali. Dlaczego tak mało podnoszą? Poważnie nie wiem. Geny chyba.

Wypowiadałem się za siebie ale myślę, że lord napisałby podobnie.
« Ostatnia zmiana: 20 Sie, 2012, 17:36:42 wysłana przez Lothar »
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #890 20 Sie, 2012, 18:42:07 »
commelina chyba pisał o wytrzymałości a Ty nadal o sile
ale i jedno i drugie samo nie przychodzi
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #891 20 Sie, 2012, 18:45:27 »
Z tego co ja rozumiem to podnoszenie duzego gabaryty nie ma nic wspolnego z wytrzymaloscia a jedynie z sila i logicznym mysleniem.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #892 20 Sie, 2012, 18:59:55 »
Chyba że ten duży gabaryt nosisz cały dzień po schodach pracując przy przeprowadzkach lub coś w tym stylu.
Przynajmniej ja to tak odczytałem.

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #893 20 Sie, 2012, 19:12:19 »
Nic takiego Jarek nie napisal, do tego uzyl stwierdzenia, ze powinna byc sila a jej nie ma ;)
Jak ktos jest za duzy to mu to przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu i np sobie dupy noe podetrze od tylu. True stroy
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #894 20 Sie, 2012, 20:02:35 »
Lothar faktycznie dobrze to odczytałeś alke tez Nikt przeczytał to czego nie napisałem. Ok dzwigają cięzary podnoszą na klate ileś tam kilo wyciskają na atlasie ileś tam kg ale podnieśc kilka półek i przenieść je ot zapakować Tira, przejśc kilka metrów z płytą po jednej sztuce, 20 płyt w palecie zazwyczaj po piątej miękną. Nie wiem na czym to polega ale ogólna kondycja czyli owszem siła ale i wytrzymałośc powinny iśc w parze. Inaczej to tylko napompowane mięśnie ,wycwiczone dane techniki podnoszenia ale kondycja do dupy. I ogolna sprawność o której wspomniał pivovarit.
Nie powiem zrobiło na mnie wrazenie foto lorda, nie mam na tyle samozaparcia by do tego doprowadzić, i jestem dla niego , Was, pełen uznania. Z tzw ojcowskiej troski :P zwracam jedynie uwagę by nie zatracić się w tej rzeźbie i iśc dalej dla zdrowia. Generalnie być wygimnastykowanym. takie piardy jak to czy zegniecie sie tak by głową dotknąć kolan. założyć piete na szyje, mam nacieje ze przy tym wszystkim nie zapominacie o stretchingu czy jak sie tam to zwie.

Kurde co jest ze mna chyba na prawde lord zrobił na mnie wrazenie , dobra dosyc tego. ;)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #895 20 Sie, 2012, 20:42:17 »
Żeby nie było, u nas wyrzymałość jest bardzo dobra :P spokojnie 2h treningu damy rade, przebiec w 12minut 3 kilometry et cetera ;)
Ale wiem o czym mówisz, bo rzeczywiście duży odsetek "tirowców" nie ma kondycji.
Ja mam akurat kondycje bo od zawsze biegałem za piłka, siata, kosz i ogólnie mega dużo sportu. Jakoś tak zostało.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #896 20 Sie, 2012, 21:09:31 »
Chyba w Poznaniu nie ma komarów, że biegasz Lord bez koszulki?!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #897 20 Sie, 2012, 23:26:40 »
No wiesz co Jarek, takie brudy na forum wyciągać... ;) No ale fakt, jak trzeba było rozładować dostawczaka z płyt, to miałem małą zagwozdkę, jak to ugryźć. Wprawdzie ciężkie to nie było, ale dopiero przy trzeciej załapałem, jak trzeba złapać, żeby się nie sturlało i jakoś potem problemów z noszeniem towaru nie miałem, tylko żeś pojechał po lakiery :)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #898 21 Sie, 2012, 09:37:36 »
Niedziu - ale powiem Tobie, że kiedyś trener zrobił nam dzień ćwiczenia z połową towaru. I zmordował nas okrutnie! Sztuką jest bowiem czuć i ćwiczyć tę tylko grupę mięśniową, do której odnosi się ćwiczenie. A najczęściej bierze się za duże towary i pracuje przy tym połowa ciała, albo lepiej.
Dla mnie ideałem pod względem siły i wytrzymałości był zawsze wujas, brat mamy: całe życie fizycznie, węzły gołych mięśni (wcale nie wielkich), a gały wyłaziły, co facet dźwigał. Wolę mieć sylwetkę indianina, niż szefa wikingów ;).
Paczki z głów!

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #899 21 Sie, 2012, 12:43:06 »
Bo są ćwiczenia na wytrzymałość i są ćwiczenia na silę albo ćwiczenia na masę. To że masz masę nie oznacza, że masz siłę.
Efektem ubocznym ćwiczenia na masę jest przyrost siły, ale jeśli ćwiczysz w ten sposób przyrost siły jest mniejszy niż przyrost masy i na odwrót gdy ćwiczysz na siłę.

Tutaj to trochę wytłumaczone:

Dla porównania sprinter (siła) i maratończyk (wytrzymałość)

Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig