Strunki to 9-54 badz 56 to zalezy od kompletu jaki kupie. Strunka nie lata mi az tak mocno dla mnie to standart
Tutaj taka ciekawostka. Na moim myspace ktory mozna odnalezc na forum utwor "Fuck it" jest typowo robiony pod styl KoRn'a bylo to nagrywane na CORT X6 struny 9-42 badz 46 nie pamietam i bylem zestrojony do A... Wiec mozecie sobie wyobrazic jak mi wtedy lataly struny co nawet slychac jak jest bridge na cleanie
Strojenie moje obecnie jest to drop A (z H mam A), lepiej mi sie gra tak
Max jaki bede uzywal to drop G bo nizej nie potrzebuje
Jesli chodzi o firme REK. Powiem szczerze ze dla mnie brzmi dobrze ( nie jest to super dzwiek, ze wzgledu na efekty u mnie w POD'zie ) dodatkowo no musze na lepszym sprzecie (wzmachol badz cos innego ) sprawdzic jak to gada.
Czemu zdecydowalem sie ne REK'a ?
Prosta odpowiedz ! Po tym jak uslyszalem gitare Portato w rekach Adama Fulary i bas Tomasza Fulary TF-1 ( Serdeczne Pozdrowienia dla nich ! ) to juz wtedy wiedzialem ze chce miec gitare wlasnie z tej firmy. No tez pogadalem wczesniej z Lutnikiem z tej firmy i mnie to juz przekonalo , tez pickupy z ktorych jestem zadowolony firmy MERLIN (choc chcialem EMG aktywne - koszta tu daly do myslenia).
Gitarka sprawdza sie w kazdym typie muzyki, szczegolnie zaleta jest rozdzielanie cewek co naprawde sie przydaje. Prawde mowiac gram jakies tylko 6 lat na gitarce i nie umiem za wiele (skupialem sie na kompozycji) ale caly czas sie ucze i kazdy styl muzyki zawsze zachaczam. Nawet teraz w obecnym moim drugim skladzie co gramy mocniejsze rzeczy staram sie wcisnac lekkie dodatki muzyki hiszpanskiej tudziez rytmike podobna do fussion ( ale to takie momenty na przerwe w miesie
).